Un europarlamentar maghiar a demisionat după ce a participat la o orgie gay. A fost prins de polițiști când încerca să fugă pe burlanul clădirii

Un europarlamentar maghiar a demisionat după ce a participat la o orgie gay.  A fost prins de polițiști când încerca să fugă pe burlanul clădirii

Europarlamentarul maghiar József Szájer, membru fondator al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a demisionat din Parlamentul European după ce a participat vineri seara la o orgie gay.

Petrecerea, la care s-au aflat 25 de bărbați, a avut loc în centrul orașului Bruxelles și a fost întreruptă pe polițiști pentru că au fost încălcate restricţiile anti-COVID aflate în vigoare, informează Euractiv.

Potrivit presei belgiene, în momentul descinderii, József Szájer ar fi încercat să fugă pe acoperișul clădirii, pe burlan, dar a fost prins de polițiști.

ADVERTISING

Ulterior, europarlamentarul maghiar a confirmat că a participat la petrecere, afirmând că a fost un eveniment privat.

„După ce poliția mi-a cerut să mă legitimez, pentru că nu aveam un act de identitate la mine, am declarat că sunt europarlamentar”, a spus Szájer.

Extasy în rucascul său

Potrivit lui Szájer, polițiștii au găsit în rucsacul său o pastilă de extasy, dar a spus că nu este a lui și nu știe cine și cum a pus-o acolo.

ADVERTISING

Procuratura din Bruxelles a anunțat că poliția a fost sesizată de către vecini din cauza zgomotului. Ajunși la fața locului, oamenii legii au găsit aproximativ 25 de persoane într-un apartament, încălcând restricțiile COVID-19, dintre care cei mai mulți erau dezbrăcați, iar doi dintre ei au invocat imunitatea diplomatică.

În raportul realizat de polițiști scrie că la descindere a fost descoperit ”un bărbat care fugea pe burlanul clădirii, cu mâinile însângerate”, acesta fiind indentificat drept S.J., inițialele europarlamentarului.

ADVERTISING

După ce polițiștii au găsit asupra lui droguri, l-au escortat acasă unde a arătat un pașaport diplomatic.

„Procesele penale pot fi inițiate numai după renunțarea la imunitatea diplomatică sau parlamentară”, se arată în declarație.

Susținător al căsătoriei între un bărbat și o femeie

Szájer și-a dat demisia și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

„Îmi cer scuze față de familia mea, de colegii mei, de alegătorii mei. Îi rog să-mi evalueze greșeala pe fondul a treizeci de ani de muncă devotată și grea. Acest pas greșit este strict personal, eu sunt singurul vinovat. Le cer tuturor să nu extindă această vină către țara mea sau partidul meu”, a adăugat el.

Szájer, unul dintre membrii fondatori ai partidului Fidesz al lui Orbán, a avut patru mandate în Parlamentul ungar, înainte de a trece pe scena europeană ca deputat în 2004, unde a stat timp de 16 ani.

Szájer a fost unul dintre principalii autori ai Constituției Ungariei care proclamă că „Ungaria va proteja instituția căsătoriei ca uniune a unui bărbat și a unei femei”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇