Gafă de zile mari într-o dezbatere în direct a Congresului. Un deputat și-a dat ulterior demisia

Gafă de zile mari într-o dezbatere în direct a Congresului. Un deputat și-a dat ulterior demisia

Un deputat argentinian a fost nevoit să demisioneze din funcție după ce a sărutat ostentativ sânii prietenei sale în timpul unei dezbateri online pe teme legislative.

Momentul scandalos s-a petrecut în timpul unei dezbateri legate de fondurile de pensii transmise în direct pe canalul oficial de YouTube al Camerei Deputaților, și a fost redat pe un ecran uriaș amplasat în sala congresului, relatează The Guardian.

Autoritățile au apelat la varianta difuzării dezbaterilor online în timpul pandemiei pentru că unii deputați participă în persoană la întâlniri, dar mulți se loghează de acasă.

ADVERTISING

A crezut că nu mai este online

Contactat de jurnaliști, Juan Emilio Ameri susține că a fost o greșeală și că a crezut că nu mai este online.

”Stau prost cu conexiunea la Internet acasă”, a încercat Ameri să explice incidentul într-un interviu acordat unui post de radio.

El spune că tocmai atunci a intrat în cameră prietena sa, care tocmai a avut o operație de mărire a sânilor. Iar el, crezând că nu mai este conectat la dezbatere, a chemat-o la el.

”Am chemat-o să văd cum arată implanturile. Ăsta e mai lăsat, ăsta nu e așa lăsat, să vedem cicatricele… Și ea era lângă mine și i-am sărutat sânii și aia a fost”, a mai spus acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deși deputatul insistă că nu știa că mai este online, în imaginile ajunse virale se poate vedea cum acesta privește direct în cameră înainte de a trage în jos bluza partenerei, în văzul tuturor membrilor Congresului și al participanților online.

Escándalo en Diputados: el legislador Juan Ameri manoseó a una mujer durante una sesión virtual

Deputatul, care face parte din același partid cu președintele argentinian Alberto Fernández, a pledat inițial pentru suspendarea sa din funcție, dar a revenit cu două condiții pentru demisia sa. Într-un final, a demisionat după un apel al președintelui Camerei Deputaților, Sergio Massa.

ADVERTISING

”Nu putem permite o iresponsabilitate de așa o amploare, așadar vă garantăm că toate regulile se vor aplica astfel încât acesta să fie sancționat în concordanță cu gravitatea faptelor sale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Camera Deputaților, la puțin timp după demisia lui Ameri.

Gestul lui Ameri, însă, a fost apărat de colegii de partid. ”Comportamentul său nu este cu mult mai rău decât al politicienilor care joacă Candy Crush pe telefon în timpul sesiunii”, a scris Maria Rachid, membru al partidului Peronist pe Twitter.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇