Deputații au adoptat, marți, legea privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli, după dezbateri ca pe maidan. Disciplina se va introduce începând cu clasa a VIII-a și se va numi „educație sanitară”.
Legea a mai fost votată și în 2020, dar atunci Klaus Iohannis a contestat-o la CCR și a reîntors-o în Parlament. După aproape doi ani în care a stat la sertar, iată că astăzi a trecut cu 224 voturi pentru, un vot împotrivă şi 49 de abţineri, Camera fiind for decizional.
Legea prevede că în şcoli se vor desfășura, începând din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, „în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor".
Înainte de votul final, parlamentarii PSD și AUR i-au criticat dur pe deputații USR pentru că aceștia nu vor ca legea să se numească „pentru educație sanitară", ci pentru „educație sexuală", relatează Pro TV.
„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a alege cum ne creștem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenți, de sexualizarea lor, într-un cuvânt", a afirmat deputatul AUR Ilie Coleșa.
„Nici n-am înțeles ce a spus, pentru că de fapt nici el n-a înțeles ce a spus. Trebuie să vorbim mai mult despre educația sexuală, nu cea sanitară. Trebuie să vorbim despre sex într-o țară în care suntem numărul unu la mame minore, da? Mame minore…", a spus, în replică, deputatul USR Simina Tulbure.
Aceasta a fost întreruptă de președintele de ședință, deputatul PSD Daniel Suciu: „Rog bărbații să nu aplaude zgomotos", a spus el.
„Nu înțeleg de ce trebuie să vorbim despre educație sanitară într-o țară în care suntem în spatele Uniunii Europene din nou, pentru că nu suntem la curent cu ceea ce se întâmplă cu elevii noștri în școală. Elevii noștri care învață despre sex pe internet, la filmele porno, când noi ar trebui să avem oameni specializați în școli care să vorbească despre educație sexuală", a mai spus Simina Tulbure.
Deputatul PSD Adrian Solomon a acuzat la rându-i că USR urmărește „transformarea tinerelor generații în neomarxiști".
„Bazaconiile pe care le spun unii și alții de la această tribună nu au nicio legătură cu legea. Au legătură doar cu un amendament pe care o fostă colegă de-a noastră l-a strecurat pe la egalitate de șanse, crezând că astfel va introduce în școli nu știu ce programe revoluționare despre cum și în ce fel trebuie să transformăm tinerele generații în progresiști sau neomarxiști… sau ce să-i facem.
Eu nu cred că știți când vorbiți despre lucrurile astea ce credea Lenin despre familie și despre rolul femeii în societate și a copiilor. Sper să vă opriți la nivelul pe care-l povestea colega noastră cu gura plină aici. Haideți să terminăm discuțiile și să votăm legea despre drepturile copilului", a spus Solomon.
Un discurs halucinant a avut și Dumitru Coarnă, deputat acum neafiliat, care a intrat în Parlament pe listele PSD.
„Noi în Europa sau în Uniune am intrat cu fața, nu cu spatele. Noi trebuie să rămânem cu fața, trebuie să rămânem creștini-ortodocși, nu trebuie să venim pe repede înainte, să implementăm niște principii care nu sunt ale noastre.
Nu sunt ale poporului român, nu sunt ale celor care fac parte din această religie creștin-ortodoxă. Sigur că acum 500 de ani, dacă erai homosexual te spânzurau. Acum, se pare că dacă nu ești o să te dea afară din țară”, a spus deputatul, fără a fi clar la ce se referă.
Deputatul AUR Ilie Coleșa a revenit asupra afirmațiilor sale, explicând că prin educația sexuală „se toarnă gaz pe foc".
„S-a spus că nu știu despre ce vorbesc, pentru că această educație sexuală ar servi la reducerea numărului de sarcini pentru minore. O minciună. O mare minciună. Prin acest tip de educație tocmai asta se face, se ridică, se crește numărul de sarcini nedorite prin sexualizare, prin super sexualizare, prin hiper sexualizare timpurie. Se toarnă gaz pe foc", a spus el.
Deputatul AUR George Simion a atacat în stilul său USR: „Colegii de la USR au o problemă cu titlul acestei legi, vor neapărat educație sexuală. Nu au auzit când erau mici de suficient de multe ori cuvântul sex. Asta clamează și vor să audă - sex sex sex. Sex sex sex. Na! Sunteți mulțumiți?".
„Este o lege a educației sanitare și este o formă binevenită a acestei legi, educație care se va face în școli de abia după clasa a 8-a cu consimțământul părinților", a mai spus Simion.