Un tânăr a fost reţinut în cazul ameninţărilor primite de Maia Morgenstern

Un tânăr a fost reţinut în cazul ameninţărilor primite de Maia Morgenstern

Un tânar a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul privind ameninţările cu moartea primite de actriţa Maia Morgenstern.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, tânărul respectiv este acuzat de săvârşirea infracţiunii de ameninţare, cu circumstanţe agravante, „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”.

ADVERTISING

"La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat", se arată într-un scurt comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că şi-a declinat competenţa de a soluţiona acest dosar în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

ADVERTISING

Actriţa Maia Morgenstern a postat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, o fotografie a unui mesaj cu ameninţări cu moartea şi termeni antisemiţi, care a fost primit pe adresa de email a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Mesajul respectiv este semnat "din partea partidului AUR".

Reprezentanţii formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au transmis sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a partidului, un comunicat în care arată că este vorba de "o înscenare" şi că sunt alături de Maia Morgenstern pe care o asigură de întreaga consideraţie.

ADVERTISING

Maia Morgenstern a depus o plângere la Poliţie, în acest caz fiind deschisă o anchetă de către procurori şi Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇