Un student american de 21 de ani a amenințat că va viola femei evreice și va decapita orice copil evreu. Plănuia un atac în campus

Un student american de 21 de ani a amenințat că va viola femei evreice și va decapita orice copil evreu. Plănuia un atac în campus

Poliţia din New York a reținut un student de la Universitatea Cornell, acuzat că a postat ameninţări violente la adresa unor colegi de clasă evrei în weekend.

Într-o serie de postări pe un site numit Greekrank, un utilizator cu numele „hamas” a ameninţat că va împuşca studenţii evrei de la prestigioasa universitate, transmite BBC.

Patrick Dai, în vârstă de 21 de ani, este în al treilea an la universitate.

Poliţia spune că acesta a făcut ameninţări că va aduce o armă în campus şi va viola femei evreice şi "va decapita orice copil evreu". FBI îl acuză că a postat ameninţări cu moartea sau rănirea altor persoane.

ADVERTISING

Această infracţiune se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare. El urmează să se prezinte miercuri la tribunalul din Syracuse.

Oficialii spun că tânărul a postat că plănuia să atace o clădire a universităţii, care adăposteşte o cantină kosher şi care se află lângă Centrul evreiesc Cornell.

Cornell Daily Sun, ziarul colegiului, a relatat despre o serie de comentarii antisemite lăsate pe site-ul Greekrank. Platforma, care nu este afiliată cu universitatea, dar este folosită de mulţi dintre studenţii săi, acoperă viaţa frăţiilor din mai multe campusuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Una dintre postările unui comentator pe nume "hamas" a fost intitulată "dacă mai văd un evreu". Postarea foloseşte insulte la adresa evreilor şi ameninţă cu violenţa, hărţuirea şi violul împotriva bărbaţilor, femeilor şi bebeluşilor evrei.

"Studenţii evrei din campus în acest moment sunt incredibil de îngroziţi pentru vieţile lor”, spune Molly Goldstein, copreşedinte al Cornell Center for Jewish Living.

Ameninţările la adresa comunităţii evreieşti din Cornell sosesc pe fondul rapoartelor privind creşterea numărului de incidente antisemite din întreaga ţară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇