Un soldat rus și-a ucis camaradul rănit în luptă. I-a tras un glonț în cap și și-a văzut de drum

Un soldat rus și-a ucis camaradul rănit în luptă. I-a tras un glonț în cap și și-a văzut de drum

O dronă a surprins momentul în care un soldat rus își ucide camaradul rănit, un nou episod care atestă „cultura barbară” predominantă din armata Rusiei.

Imagini filmate de o dronă arată cum un soldat rus își ucide camaradul rănit în timp ce se retrăgeau din Robotîne, în regiunea Zaporojie.

Victima a fost rănită de o dronă ucraineană și a căzut la pământ. În loc să evalueze starea rănitului și să-i acorde primul ajutor sau să-l extragă din zonă, un camarad care vine din spate îndreaptă imediat țeava puștii spre el și îi trage un glonț în cap. După care pleacă mai departe fără a lua măcar elementele de identificare ale celui pe care l-a omorât.

ADVERTISING

Filmarea a fost postată sâmbătă pe Telegram, relatează Business Insider, precizând că nu a putut să verifice din surse independente imaginile.

soldat-rus
Sursa: X / Euromaidan Press

"Tentativa de omor sau uciderea deliberată a unui soldat camarad este neprofesionistă", notează analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) într-un raport publicat recent.

Potrivit experților ISW, acesta este încă un episod care arestă uciderea deliberată a soldaților ruși de către tovarășii lor de arme. Uneori, victimele sunt chiar comandanții. În 2022, un tanc rusesc a trecut peste un comandant după o serie de înfrângeri pe front.

ADVERTISING

Astfel de cazuri indică, în general, o disciplină foarte slabă în rândul trupelor ruse, o ruptură între comandanți și subalterni, precum și o desconsiderare flagrantă pentru viața umană, au remarcat analiștii militari. Situația are cauze mai profunde, însă.

ISW menționează că au existat multe cazuri care arată "un dispreț total față de viețile soldaților Rusiei de-a lungul războiului, atât în ​​Rusia, cât și în rândul trupelor ruse de pe câmpul de luptă".

ADVERTISING

De la atacuri frontale cu valuri umane soldate cu multe victime, caracterizate drept "atacuri cu carne de tun", până la crime de război și lovirea până la moarte cu un baros a unui dezertor, au existat numeroase incidente de acest fel.

În octombrie anul trecut, Statele Unite au condamnat drept "barbar" tratamentul la care Rusia își supune propriile forțe armate, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, afirmând că Rusia continuă să nu țină cont de viețile soldaților săi.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇