Ucraina a publicat imagini care arată cum trupele ruse își bat comandantul rănit (Video)

Ucraina a publicat imagini care arată cum trupele ruse își bat comandantul rănit (Video)

Ucraina a publicat imagini care par să-i arate pe nişte luptători ruși care își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă și apoi îl bat violent cu nişte lopeți.

O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului Bahmut din Doneţk, unde se dau lupte intense de luni de zile, scrie The Guardian.

Patru soldați din grupul de mercenari Wagner își poartă colegul printre case distruse, ținându-l de brațe și picioare. Apoi, îl aruncă lângă un hambar.

Un al doilea clip pare să arate trei bărbați care îl lovesc în mod repetat cu lopețile. Soarta comandantului rănit este neclară. Dar episodul se potrivește cu rapoartele despre moralul scăzut al unităților de mercenari ai Rusiei.

ADVERTISING

Soldații ucraineni care luptă în și în jurul oraşului Bahmut au descris modul în care trupele Wagner atacă în valuri. Se pare că aceștia sunt amenințați cu execuția dacă nu reușesc să avanseze și mor pe capete, cadavrele lor rămânând împrăștiate pe linia frontului.

O unitate de drone din plutonul special Seneka a filmat imaginile la începutul acestei săptămâni şi clipul a fost lansat pe canalele de socializare din Ucraina.

Ukraine releases footage of Wagner soldiers appearing to beat up their commander

Controlul Ucrainei asupra oraşului Bahmut pare din ce în ce mai precar. Majoritatea analizelor arată că unitățile ucrainene vor fi forțate să se retragă dacă trupele ruse capturează autostrada T0504 – o rută cheie de aprovizionare – sau pătrund până la lacul de acumulare Berhiv.

ADVERTISING

Orașul are o importanță strategică mică, dar o valoare simbolică enormă, înainte de prima aniversare, pe 24 februarie, a invaziei dictate de Vladimir Putin.

Ziua 349: Primește Ucraina F-16? Rușii se bat singuri. Moscova trimite întăriri în estul Ucrainei înainte de o nouă ofensivă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇