Un șofer a anunțat poliția că a fost "răpit" de mașina sa

Un șofer a anunțat poliția că a fost "răpit" de mașina sa

Incident bizar în Glasgow: un bărbat a constatat că SUV-ul electric pe care îl conducea nu mai frâna și a cerut ajutor la numărul de urgență în timp ce era nevoit să treacă pe culoarea roșie a semaforului și prin sensurile giratorii.

Brian Morrison, în vârstă de 53 de ani, se întorcea duminică de la serviciu spre casă, când a observat că noua lui mașină electrică, un MG ZS EV, nu-l mai ascultă: aceasta mergea singură, iar frânele nu mai funcționau, relatează Euronews. Tot ce putea face șoferul era să controleze direcția.

ADVERTISING

Din fericire, incidentul s-a petrecut la o oră târziu, după 22:00, când traficul nu era intens, însă când și-a dat seama că nu poate opri mașina, bărbatul a sunat la 999 (numărul de urgență) ca să ceară ajutor.

"Am probleme de mobilitate, așa că nu puteam nici măcar să sar (…). Au trimis Poliția să mă ajute și m-au pus în legătură cu niște ingineri ca să încerce să rezolve problema, iar ei mă întrebau dacă e o mașină autonomă. Era prima oară când aveau o astfel de problemă și n-aveau nicio idee ce să facă", a povestit șoferul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trei mașini de poliție s-au așezat, din mers, în fața și în spatele mașinii electrice, iar după ce au încercat fără rezultat mai multe metode de a o opri, agenții au recurs la singura soluție posibilă: au adus în fața SUV-ului o dubă de poliție care a frânat ușor, iar mașina "nărăvașă" a intrat în aceasta.

OMG 😲 What a night i just had with my new electric car, only 6 months old. Driving home from Kilsyth around 10pm when...

Publicată de Brian Morrison pe Duminică, 1 octombrie 2023

Impactul a fost ușor și niciun vehicul nu a suferit avarii. Șoferul a reușit să coboare, dar vehiculul electric a rămas blocat pe accelerație, astfel că duba a trebuit ținută în fața vehiculului electric câteva ore până la sosirea unei echipe tehnice.

ADVERTISING

Un mecanic a spus ulterior că nu a mai întâlnit niciodată o astfel de problemă. Compania de asigurări investighează incidentul.

Morrison încă e zguduit de ceea ce a pățit și nu crede că mai poate avea vreodată încredere într-o mașină electrică. "Nu știu dacă o să-mi mai iau alta, sincer n-am mai încercat nici să conduc mașina soției - a fost o experiență îngrozitoare", a spus el.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇