Record mondial pentru muc022 - mașina electrică a parcurs peste 2.500 km cu o singură încărcare a bateriei

Record mondial pentru muc022 - mașina electrică a parcurs peste 2.500 km cu o singură încărcare a bateriei

Un grup de studenți de la Universitatea Tehnică din München a creat o mașină electrică unicat, care a reușit să doboare recordul mondial în materie de autonomie.

Numit muc022, vehiculul în stadiu de prototip, a parcurs 2.574 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

muc022 este prevăzut cu o baterie de doar 15,5 kWh și a reușit această performanță în cadrul unui test desfășurat pe parcursul a șase zile într-un hangar de pe aeroportul München, notează arstechnica.com.

Vehiculul, care poate atinge o viteză maximă de 42 km/h și cântărește 170 de kilograme fără șofer, a folosit un motor sincron cu magnet permanent (PSM) de 400 wați – adică de 268 de ori mai puțin puternic decât cel mai puțin puternic vehicul electric disponibil în prezent pe piață, Mazda MX-30.

ADVERTISING

Cu o formă aerodinamică, muc022 măsoară doar 1 metru în înălțime și 1,2 metri în lățime.

Recordul anterior, de 1.609 kilometri, a fost atins după doar patru zile, dar pentru că bateria nu se consumase încă, mașina a continuat să meargă, depășind în cele din urmă recordul existent cu 60%, cu un consum de doar 0,6 kWh pentru o distanță de 100 de kilometri.

Cele mai eficiente mașini electrice disponibile în prezent pe piață, Hyundai Ioniq 6 și Lucid Air, au un consum de 14,8 kWh/100 km, mai precizează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇