O mașină electrică creată de studenți a stabilit recordul mondial de accelerație: De la zero la 100 de km/h în mai puțin de o secundă (Video)

O mașină electrică creată de studenți a stabilit recordul mondial de accelerație: De la zero la 100 de km/h în mai puțin de o secundă (Video)

Performanță remarcabilă a unor studenți din Elveția: mașina electrică pe care au construit-o a accelerat la plecarea de pe loc până la 100 km/h în câteva fracțiuni de secundă.

Superbolidul electric Mythen a parcurs pe pistă distanța de 12,3 metri și a înregistrat un nou record mondial de accelerație pentru vehiculele electrice, accelerând de la zero la 100 km/h în 0,956 secunde, relatează VOA News.

Guinness World Record a confirmat noul record mondial.

Vechiul record mondial, de 1,461 secunde, a fost stabilit în septembrie 2022 de o echipă de la Universitatea din Stuttgart.

ADVERTISING

Grație utilizării de carbon ușor și fagure de aluminiu, mașina de curse cântărește doar 140 de kilograme. Aceasta dezvoltă o putere de 240 de kilowați, echivalentul a aproximativ 326 de cai putere.

Mașina a fost condusă de Kate Maggetti, o prietenă a studenților care au lucrat la proiect, selectată datorită greutății sale reduse.

New World Record – from 0 to 100 km/h in 0.956 seconds

Aproximativ 30 de studenți de la Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich (ETHZ) și de la Universitatea de Științe Aplicate din Lucerna au lucrat aproape un an la acest proiect. Ei au dezvoltat și optimizat singuri toate componentele, de la motoarele electrice și plăcile de circuite imprimate până la șasiu și baterie.

ADVERTISING

Echipa elvețiană a mai stabilit anterior două recorduri de accelerație pentru mașini electrice, în 2014 și în 2016, dar de fiecare dată au fost întrecute de o echipă de la Universitatea din Stuttgart.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇