Un şef DSP a murit în ambulanţă, pe drum spre București, pentru că s-a stricat aparatul de oxigen

Adrian Virgil Dobrin, șeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj,  cel care a preluat primul caz de COVID depistat în România și l-a însoțit la Institutul Matei Balș, a murit. El avea 48 de ani.

Acesta era infectat cu COVID-19 și se afla în stare gravă la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, fiind nevoie de transferul la București. Pe drum, între Horezu și Vâlcea, stația de oxigen de pe ambulanţă s-a stricat și a fost dus la Serviciul de Urgenţă al Spitalului din Vâlcea, arată Antena3.

ADVERTISING

Aici, medicii au încercat să îl resusciteze, dar nu i-au mai putut salva viața.

„Ce pot să vă spun este că sarcina fiecărui echipaj este să verifice aparatura de pe ambulanță. Problema este că nimeni nu putea să prevadă că acea siguranță cedează”, a declarat Constantin Mitroi, director Ambulanța Gorj, duminică dimineața, la Digi24.

Gorjeanul.ro notează că trei subalterne ale medicului sunt, de asemenea, în stare gravă. Una dintre doctorite a fost dusă cu un elicopter la București, iar alte două sunt internate la Spitalul de la Pasarela, în Secția ATI Covid, fiind intubate.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇