Un martor acuzator în procesul lui Netanyahu s-a prăbuşit cu avionul şi a murit

Un martor acuzator în procesul lui Netanyahu s-a prăbuşit cu avionul şi a murit

Un martor al acuzării în procesul în care fostul premier israelian Benjamin Netanyahu este judecat pentru corupţie, Haim Geron, şi soţia acestuia, Esti, au murit, luni, în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în Grecia.

Geron este cel care pilota avionul, iar prăbușirea se pare că a fost cauzată de o defecţiune tehnică, relatează Times of Israel.

Numele celor doi, singurele victime, au fost anunţate în mod public marţi. Haim Geron a fost director general adjunct însărcinat cu ingineria şi licenţierea la Ministerul israelian al Comunicaţiilor.

ADVERTISING

Presa greacă scrie că cei doi se aflau la bordul unui avion cu un singur motor, care s-a prăbuşit pe Insula Samos, în apropiere de Turcia.

Cauza accidentului era neclară, însă presa greacă scrie că avionul, de tip Cessna 172, părea să fi avut o problemă tehnică şi că a ”dispărut” de pe radar.

Netanyahu este judecat în trei dosare de corupţie - denumite cazurile 1000, 2000 şi 4000 -, iar în cel mai grav dintre ele - cazul 4000 - fostul premier este acuzat de abuz de putere pe când era premier şi ministru al Comunicaţiilor, în perioada 2014-2017.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El este acuzat că s-ar fi folosit de funcţia de premier pentru a beneficia ilegal de pe urma intereselor de afaceri ale lui Shaul Elovitch, acţionarul majoritar al companiei în domeniul telecomunicaţiilor Bezeq.

Elovitch i-ar fi oferit lui Netanyahu şi familiei acestuia, în schimb, o acoperire pozitivă pe site-ul Walla, pe care-l deţine, permiţând cu regularitate unor asociaţi şi familiei lui Netanyahu să stabilească politica editorială şi conţinutul site-ului.

În mai 2020, Geron, de profesie avocat, a vorbit la postul de radio 103FM despre mărturia sa în procesul împotriva lui Netanyahu.

ADVERTISING

El preciza atunci că mărturia sa a vizat dezvoltarea infrastructurii fibrei optice în Israel, industria telecomunicaţiilor şi serviciile de telefonie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇