Un europarlamentar român susține că a fost supus abuziv unui control pe aeroportul din Viena

Un europarlamentar român susține că a fost supus abuziv unui control pe aeroportul din Viena

Europarlamentarul român Eugen Tomac susține că a fost supus în mod abuziv și discriminatoriu unui proces de verificare pe aeroportul din Viena.

”Scandalos, este pur și simplu scandalos și revoltător. Am aterizat acum la Viena și, cum am coborât din avion, am fost supus în mod abuziv și discriminatoriu unui proces de verificare de către poliția lui Karner, în condițiile în care suntem oficial de o săptămână în Schengen”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Acesta va precizat că îi va cere Ursulei von der Leyen să acționeze la CJUE acest abuz de putere.

ADVERTISING

”Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, dacă va dori votul meu, să acționeze la CJUE acest abuz de putere. România a pierdut din 8 decembrie 2022 până în prezent, când Austria a votat pentru intrarea în Schengen a Croației și împotriva intrării României, peste 10 miliarde de Euro, pentru că economia noastră nu beneficiază de piața Unică Europeană.

Ursula von der Leyen trebuie să apere acum Tratatul și să oprească imediat această formă de discriminare absurdă!”, a conchis Eugen Tomac.

Scandalos, este pur și simplu scandalos și revoltător. Am aterizat acum la Viena și, cum am coborât din avion, am fost...

Publicată de Eugen Tomac pe Luni, 8 aprilie 2024

România a intrat în spațiul Schengen aerian și maritim începând cu 31 martie 2024. Controalele la frontierele aeriene şi maritime au fost eliminate, iar călătorii se pot deplasa către sau dinspre alte state membre Schengen fără a fi supuse controalelor de frontieră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu există nicio altă obligaţie suplimentară, dar, în continuare, poliţiștii de frontieră se vor afla în aeroporturi şi vor face verificări, dacă au unele suspiciuni.

Pentru deplasările către state non-Schengen, atât pentru adulţi, cât şi pentru minorii români, condiţiile de călătorie rămân neschimbate, iar verificarea documentelor se va face la filtrele de control ale Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISING

Referitor la frontierele terestre, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, susţine că ar fi greşit să fie stabilită o dată concretă de aderare a României, menţionând că va continua colaborarea pentru îmbunătăţirea sistemului Schengen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇