Un comandant din oţelăria Azovstal îi cere lui Elon Musk să-i salveze: ”Vii de pe altă planetă să îi înveţi pe oameni să creadă în imposibil”

Un comandant din oţelăria Azovstal îi cere lui Elon Musk să-i salveze: ”Vii de pe altă planetă să îi înveţi pe oameni să creadă în imposibil”
Foto: Facebook

Un comandant al Brigăzii 36 Marine blocat în oţelăria Azvostal din Mariupol a făcut un apel direct la Elon Musk să îi ajute să părăsească în siguranţă oraşul, care este asediat de forţele ruse de săptămâni întregi, şi să ajungă într-o ”ţară intermediară”.

Serghei Volina, comandantul Brigăzii 36 Marine, a declarat că şi-a creat un cont de Twitter cu scopul unic de a-l contacta pe Musk, relatează AFP.

”Lumea vorbeşte că vii de pe altă planetă să îi înveţi pe oameni să creadă în imposibil”, a scris Volina, pe Twitter.

ADVERTISING

”Planetele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu locuiesc acolo unde este aproape imposibil să supravieţuieşti. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o ţară intermediară. Dacă nu tu, atunci cine o poate face?”, a adăugat el.

Comandantul a cerut ”fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să se asigure că Musk i-a văzut postarea.

La începutul acestei săptămâni, Kievul a anunţat că peste 1.000 de militari dintre trupele sale, mulţi dintre ei răniţi, au rămas în oţelăria Azovstal, adăpostindu-se în labirintul de buncăre şi tuneluri din epoca sovietică de soldaţii ruşi care în prezent controlează Mariupolul.

ADVERTISING

Femeile, copiii şi bătrânii ar fi fost evacuaţi în cadrul unei misiuni umanitare coordonate de Naţiunile Unite şi Crucea Roşie.

Musk nu a răspuns solicitării comandantului ucrainean până în prezent.

Miliardarul, care are peste 92 de milioane de urmăritori pe Twitter, a folosit anterior platforma pentru a-l provoca pe preşedintele rus Vladimir Putin la ”un duel” cu privire la situaţia din Ucraina.

Luna trecută, proprietarul Tesla a dat curs unei solicitări din partea Kievului şi a activat serviciul de Internet prin satelit Starlink în Ucraina. De asemenea, miliardarul a trimis echipamente pentru a ajuta populaţia să acceseze Internetul în zonele afectate de atacurile militare ruseşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇