Elon Musk spune că rușii atacă tot mai violent sateliții Starlink

Elon Musk spune că rușii atacă tot mai violent sateliții Starlink

Elon Musk a anunțat că rețeaua sa de sateliți Starlink este constant ținta hackerilor ruși.

Anunţul vine în contextul în care ieri SUA, UE și Marea Britanie au acuzat că Rusia a organizat un atac cibernetic masiv cu o oră înainte ca Putin să invadeze Ucraina. Atacul a vizat reţeaua prin satelit KA-SAT a companiei americane de comunicaţii Viasat și a afectat întreaga Europă.

„Starlink a rezistat până acum tentativelor de atac și bruiaj ale rușilor, dar eforturile lor devin tot mai violente”, a scris pe Twitter Musk.

Ziua 77 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

Fondatorul SpaceX a anunțat, în a treia zi de război, pe 26 februarie, că sateliții Starlink au devenit activi deasupra Ucrainei, așa cum îi ceruse Mihailo Fedorov, ministrul Digitalizării de la Kiev.

Până pe 22 martie, SpaceX a anunțat că a trimis deja peste 3.500 de sateliți care să le asigure ucrainenilor accesul la Internet, după ce rețelele de telecomunicații au fost țintite cu prioritate de ruși.

Acest lucru a înfuriat Moscova. La jumătatea lunii aprilie, negând informația că ar fi ordonat distrugerea sateliților Starlink, fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev spunea, totuși, că e o idee ce poate fi luată în considerare.

ADVERTISING

”În ce privește distrugerea steliților Starlink – o ideea nouă, multumesc. Nu putem da acum curs, dar dacă există cerere, o vom lua în considerare”, a scris atunci fostul președinte rus, alăturând un emoticon care râde cu lacrimi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇