Rușii au defilat în Mariupolul distrus și vor să-l facă stațiune balneară, după ce distrug și Azovstalul (Video)

Rușii au defilat în Mariupolul distrus și vor să-l facă stațiune balneară, după ce distrug și Azovstalul (Video)

În Mariupolul distrus, rușii au făcut curat pe o stradă principală pentru a prezenta imaginea „eliberării” de Ziua Victoriei. O uriașă panglică a Sfântului Gheorghe a fost desfășurată și „flacăra eternă” a fost aprinsă la monumentul ridicat săptămâna trecută în memoria „victimelor fascismului”.

La ceremonii a fost prezent autoproclamatul lider separatist din Donețk, Denis Pușilin. Flacăra eternă a fost adusă de la Moscova, de la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Panglica Sfântului Gheorghe își are originile în perioada Imperiului Rus fiind un element adițional la cele trei distincții cu care erau decorați militarii ruși pentru eroism și aportul lor pentru patrie.

Realitatea în Mariupol este departe de a arăta precum în imaginile prezentate de propaganda rusă, ci mai degrabă ca în cea de mai jos.

În declaraţiile de la Mariupol, citate de agenţia de presă oficială rusă TASS, liderul prorus al Doneţkului, Denis Puşilin - îmbrăcat într-o vestă gri, cu o panglică agăţată la piept cu litera Z, simbol al campaniei militare ruse din Ucraina - a afirmat că „Rusia este aici (în acest oraş) pentru totdeauna".

ADVERTISING

"Rusia este aici pentru totdeauna şi în sfârşit sunteţi acasă. De acum este teritoriul Republicii Populare Doneţk pentru totdeauna. Nimeni nu ne poate lua asta imediat. Avem putere, avem posibilităţi, avem sprijinul celei mai mari şi mai frumoase ţări: Rusia", le-a spus el locuitorilor din Mariupol, potrivit Agerpres.

Ziua 75 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

În prezent, potrivit lui Puşilin, autoproclamata republică Doneţk, a cărei independenţă a fost recunoscută de preşedintele rus Vladimir Putin cu câteva zile înainte de a-şi lansa campania militară în Ucraina, are sarcina de a recâştiga controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Doneţk, iar după aceasta va decide asupra viitorului său.

ADVERTISING

"De îndată ce ajungem la graniţele constituţionale ale Republicii Populare Doneţk, adică graniţele fostei regiuni Doneţk, vom face pasul următor", a spus el.

Potrivit TASS, Puşilin a spus că electricienii au început refacerea reţelelor electrice în cartierele oraşului şi a anticipat că alimentarea cu apă va fi restabilită la Mariupol într-o săptămână.

Între altele, acesta a spus că Mariupolul, situat pe coasta Mării Azov, ar trebui transformat într-o staţiune balneară în cazul în care combinatul siderurgic Azovstal nu va fi reconstruit.

ADVERTISING

Aceasta ar genera locuri de muncă şi venituri suplimentare pentru cel mai mare oraş de pe coasta Mării Azov, a mai spus el.

Portalul ucrainean Obozrevatel remarcă faptul că defilarea de 9 mai a fost organizată pe o stradă mai puţin afectată de bombardamentele ruseşti asupra Mariupolului, iar televiziunile de stat ruse nu au transmis imagini cu zonele rezidenţiale complet distruse de armata rusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇