Vicepremierul Rusiei a vizitat orașul Mariupol: Începe restabilirea vieții pașnice (Foto)

Vicepremierul Rusiei a vizitat orașul Mariupol: Începe restabilirea vieții pașnice (Foto)

Vicepremierul rus Marat Khusnullin a vizitat duminică Mariupol, fiind cel mai înalt oficial guvernamental care a venit în orașul ucrainean după săptămâni de bombardament rusesc.

Pe canalul său Telegram, Khusnullin a spus: „Am vizitat teritoriile eliberate ale Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk. Am vizitat Mariupol, Volnovakha, Lugansk și alte orașe și am discutat cu localnicii”.

"În aceste regiuni, începe restabilirea vieții pașnice. E nevoie de multă muncă. Vom ajuta. În special, este necesar să se desfășoare proiecte la scară largă pentru a oferi asistență umanitară", a afirmat el.

ADVERTISING

Imaginile postate arătată întâlnirea lui Khusnullin cu Denis Pushilin, liderul autodeclaratei Republici Populare Donețk.

vicepremier-rus-Mariupol
Foto: Telegram/Marat Khusnullin

Orașul Mariupol este dominat de forțele ruse, iar capturarea lui va permite rușilor să finalizeze un pod terestru între Crimeea și regiunea Donbas, precum și să dețină controlul deplin asupra a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei.

Dar în încercarea lor de a face acest lucru, au lovit Mariupol cu ​​rachete și au distrus mai mult de 90% din oraș.

ADVERTISING

Primarul Mariupolului a declarat că președintele rus Vladimir Putin stabilește cine trăiește, cine pleacă și cine moare în oraș. Vadim Boichenko spune că cei 100.000 de oameni care încă locuiesc în orașul-port asediat au nevoie de un permis special pentru a ieși din casă și de un permis separat pentru a pleca din Mariupol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇