Un celebru balerin a fost ucis în luptă, în Ucraina

Un celebru balerin a fost ucis în luptă, în Ucraina

Oleksandr Șapoval, artist emerit al Operei Naționale din Kiev, a murit în luptă în apropiere de localitatea Maiorsk din regiunea Donețk. El lupta pe front ca voluntar.

Șapoval s-a înrolat în armata ucraineană imediat după invazia Rusiei și lupta ca grenadier.

Vestea decesului artistului a fost transmisă luni, pe Facebook, de Valentina Samcenko, editor-șef adjunct al publicației Young Ukraine, relatează The Times.

Solist al trupei de balet de la Opera Națională Taras Șevcenko din Kiev, Oleksandr Șapoval era și instructor de dans la Colegiul național de coregrafie din capitala Ucrainei.

Balerina Ekaterina Kukhar, fostă colegă a lui Șapoval, membră a juriului versiunii ucrainene a show-ului TV "Dancing with the stars", a anunțat și ea vestea pe pagina sa de Instagram.

ADVERTISING

"Inima mea refuză să creadă… Astăzi inamicul l-a ucis pe Oleksandr Șapoval, artist emerit al Ucrainei, instructor al duetului de dans KSBC. Era un artist desăvârșit; duourile noastre de dans au sclipit de emoție și viață pentru că el a fost unul dintre puținii dansatori care au trăit literalmente pe scenă… Acum dansul lui a devenit etern. E atât de greu… Memorie eternă, Sasha! Vei fi mereu în inima și în sufletul meu!", a scris colega lui Oleksandr Șapoval.

Oleksandr Shapoval, Honoured Artist of Ukraine, ballet soloist of the National Opera in Kyiv, was killed in combat near...

Publicată de Euromaidan Press pe Marţi, 13 septembrie 2022

Un alt balerin al Operei Naționale a Ucrainei, Artem Dațișin, în vârstă de 43 de ani, a murit în luna martie, după ce a fost rănit în timpul unui bombardament.

ADVERTISING

Tot în martie, actorul ucrainean Pavlo "Pașa" Romanovici Lee (33 de ani) a fost ucis în timpul bombardamentelor ruseşti la Irpin. Cunoscut actor de film, cântăreţ şi compozitor, acesta se înrolase în Forţele de Apărare Teritorială ale armatei ucrainene.

T.D.

Ziua 202 de război. Ruşii îşi evacuează familiile din Crimeea. Noi acuzaţii pentru Germania


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇