Cel mai bun pilot al aviației Ucrainei a fost ucis în luptă

Cel mai bun pilot al aviației Ucrainei a fost ucis în luptă

Căpitanul Anton Listopad, considerat a fi cel mai bun pilot al aviației ucrainene, a murit în război.

Acesta fusese decorat recent de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu Ordinul pentru Curaj, anunță Nexta.

Anton a fost recunoscut drept cel mai bun pilot al forțelor aeriene ale Ucrainei în 2019 și a luat parte la luptele din estul țării.

Anul trecut, el a deschis zborul unei coloane de aviație la parada militară organizată la Kiev cu prilejul aniversării a 30 de ani de independență a Ucrainei, relatează Hardwo.

ADVERTISING

"Milioane de ucraineni au privit cu încântare și mândrie, în ziua aniversării a 30 de ani de independență, zborul unei coloane de aviație deasupra bulavardului Khreschatyk. Anton al nostru a fost liderul acestei coloane", a transmis pe Facebook conducerea liceului tehnic din Ivano-Frankivsk, unde Anton a studiat din anul 2005 până în 2008.

Șeful regiunii Ivano-Frankivsk i-a adus și el un omagiu pilotului căzut la datorie: "Din primele minute ale invaziei la scară largă a rușilor, căpitanul Anton Listopad s-a aflat în apărarea libertății și independenței Ucrainei. Pentru curajul, eroismul și profesionalismul său, cu câteva zile înainte de moartea sa, el a fost decorat de președinte cu o distincție înaltă - Ordinul pentru Curaj clasa a III-a. Împărăția Cerurilor și memorie eternă pentru Erou!", a transmis acesta pe Telegram.

ADVERTISING

Moartea lui Listopad este o lovitură grea pentru aviația militară ucraineană. În iulie, un alt pilot militar, Oleksandr Kukurba, a murit în luptă. Potrivit agenției ucrainene de presă UNIAN, acesta avea la activ 100 de raiduri aeriene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇