Un bulgar a vrut să intre în România cu substanţe dopante de 1,3 milioane lei

Un bulgar a încercat să intre în ţara noastră cu aproximativ 23.000 de fiole şi comprimate aflate pe lista substanţelor dopante cu grad de mare risc, în valoare de aproximativ 1,3 milioane lei.

Publicitate

Bulgarul nu avea nicio autorizaţie pentru substanţele cu care a încercat să treacă graniţa şi au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, maşina inspectată vineri, în jurul orei 6:30, circula în regim de curierat pe ruta Bulgaria - România.

"La controlul efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite şase colete ce conţineau 1.500 fiole şi 21.320 comprimate care se regăsesc pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, conform Legii 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.

Publicitate

În cadrul cercetărilor, şoferul autovehiculului, un cetăţean bulgar în vârstă de 51 ani, a declarat că nu avea cunoştinţă despre mărfurile transportate", au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Totodată, au fost sesizaţi lucrători din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Giurgiu în vederea ridicării şi expertizării bunurilor descoperite, a căror valoare se ridică la suma totală de 1.295.314 lei.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇