Un britanic a fost arestat după ce a fost confundat cu șeful mafiei siciliene: Polițiștii l-au încătușat, i-au pus o glugă peste cap și l-au târât în fața a zeci de oameni

Un britanic a fost arestat după ce a fost confundat cu șeful mafiei siciliene: Polițiștii l-au încătușat, i-au pus o glugă peste cap și l-au târât în fața a zeci de oameni

Un bărbat din Liverpool a fost arestat din greșeală, după ce a fost confundat cu Matteo Messina Denaro, capul mafiei siciliene, căutat de Poliție de 28 de ani.

Miercurea trecută, Mark L., în vârstă de 54 de ani, se afla într-un restaurant din Haga. Mai mulți polițiști înarmați l-au încătușat, i-au pus o glugă peste cap și l-au târât în fața a zeci de clienți îngroziți, potrivit The Guardian.

Acțiunea a avut loc după ce Italia ar fi cerut autorităților olandeze executarea unui mandat internațional de arestare, considerând că bărbatul este cel mai căutat fugar mafiot din lume, care se ascunde de Poliție din 1993.

ADVERTISING

„A fost un coșmar. Mi se putea întâmpla mie sau vouă, dar de data aceasta s-a întâmplat să fie el. Când mi-a spus că a fost arestat pentru că polițiștii au crezut că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumește.

Clientul meu s-a născut și a crescut în Anglia și are un accent incredibil de puternic. A fost evident de la început că este o neînțelegere”, a declarat avocatului bărbatului, Leon van Kleef, pentru Guardian.

Van Kleef a spus că bărbatul, un fan înfocat al Formulei 1, a călătorit în Olanda pentru a participa la Marele Premiu al Olandei și a mai rămas câteva zile la Haga.

Bărbatul a fost arestat în timp ce mânca într-un restaurant, în centrul orașului Haga, care se află la aproximativ trei kilometri de sediul Tribunalului Penal Internațional.

ADVERTISING

A fost eliberat, dar cazul a rămas deschis

Conform presei locale, procurorii olandezi au efectuat arestarea la cererea autorităților italiene. După arestare, poliția l-a dus pe bărbat la închisoarea de maximă siguranță Vught.

„Când soția clientului meu, care inițial era îngrijorată, și-a dat seama că este o neînțelegere și că soțul ei fusese arestat sub acuzația că este Matteo Messina Denaro, nu se putea opri din râs”, a spus Kleef.

Bărbatul a rămas în închisoare până sâmbăta trecută, timp în care identitatea sa a fost verificată de autoritățile italiene.

Kleef a cerut și testarea ADN a lui Mark L. și a familiei sale, dar autoritățile olandeze au spus că nu este necesar. Sâmbătă, Mark L. a fost eliberat, iar procurorii au spus că ”bărbatul arestat într-un restaurant de la Haga nu este cel căutat de autoritățile italiene”.

ADVERTISING

Dar, în ciuda faptului că bărbatul a fost eliberat, cazul său rămâne deschis, deoarece italienii nu au retras încă cererea de executare a mandatului european de arestare.

Kleef a cerut autoritățile italiene să retragă imediat executarea mandatului de arestare, pentru a „încheia această poveste cât mai curând posibil”.

Întrebat dacă clientul său va solicita despăgubiri, Kleef a spus: „Vom analiza”.

Cine e mafiotul Denaro

Matteo Messina Denaro, supranumit „Diabolik”, a fost considerat un candidat pentru a fi ”șeful tuturor șefilor” mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, și a lui Salvatore Riina, în 2017.

Denaro, în vârstă de 59 de ani, care afirma că a „umplut singur un cimitir”, se pare că și-a păstrat stilul său de viață luxos, datorită mai multor persoane care îl ajută și care, potrivit procurorilor, includ politicieni și oameni de afaceri.

El este căutat pentru mai mult de 50 de crime și a fost condamnat în lipsă, în 2002, la închisoare pe viață.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇