Un bărbat din Iași a donat de trei ori plasmă, după ce s-a vindecat de COVID: A salvat 9 vieți

Un bărbat din Iași a donat de trei ori plasmă, după ce s-a vindecat de COVID: A salvat 9 vieți

Un bolnav de COVID-19 din Iași a donat, de când s-a vindecat, de trei ori plasmă hiperimună.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași dezvăluie că bărbatul (foto) a donat, până acum, 1.800 ml de plasmă. Asta înseamnă că donatorul a salvat 9 vieți!

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”O nouă zi plină de bucurie…Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate.

Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, a transmis centrul pe pagina de Facebook.

Cifrele pandemiei

Autoritățile au anunțat astăzi noi recorduri în pandemie. Este prima zi în care avem peste 6.000 de cazuri.

Mai exact, au fost depistate de miercuri până joi 6.481 de noi infecții.

Bilanțul total în România ajunge, prin urmare, la 229.040 de infecții.

Am avut record azi și la ATI, unde 868 de pacienți se află în stare gravă.

Iată aici detalii – Explozie de cazuri de Covid: Prima zi cu aproape 6.500 de bolnavi şi nou record la ATI (Infografice)

Citește și: