Un bărbat a murit în timpul revoltelor din Franța (Video) Ce spune mama tânărului ucis de poliție: Acuz o singură persoană!

Un bărbat a murit în timpul revoltelor din Franța (Video) Ce spune mama tânărului ucis de poliție: Acuz o singură persoană!

Revoltele din Franţa au continuat şi vineri noapte, iar un tânăr a murit, după ce a căzut de pe acoperişul unui supermarket din suburbiile oraşului Rouen, din nordul Franţei, au anunţat autorităţile locale.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere.

Între timp, se fac pregătiri pentru că înmormântarea tânărului Nahel (ucis de Poliţie şi care a stârnit revoltele) este prevăzută pentru sâmbătă, 1 iulie.

Un mort la Rouen

O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru Reuters că bărbatul care a murit a căzut de pe acoperiş, în timp ce supermarketul din suburbia Petit-Quevilly, situat în centrul comercial Bruyeres, era jefuit de protestatari.

ADVERTISING

Parchetul public a declarat anterior pentru BFM TV că, pe baza anchetei în curs, nu s-a stabilit că magazinul a fost ţinta unei tentative de jaf.

Tânărul Nahel, în vârstă de 17 ani, a fost ucis marţi seară, la un control rutier. Moartea sa a declanşat proteste violente în Franţa.

Înmormântarea lui Nahel este prevăzută pentru 1 iulie, potrivit lui Patrick Jarry, primarul oraşului Nanterre. "Trebuie să continuăm să susţinem această familie, această mamă care îşi va îngropa mâine copilul", a declarat el presei.

Mama tânărului de origine algeriană îl consideră vinovat doar pe ofiţerul care i-a împuşcat fiul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Băiatul a fost împuşcat mortal când a fost oprit în trafic, marţi dimineaţă, în suburbia pariziană Nanterre. Imaginile din timpul incidentului filmate de un trecător au arătat doi ofiţeri stând pe partea şoferului maşinii, dintre care unul a tras cu arma în şofer, deşi nu părea să fie în niciun pericol.

Ofiţerul a spus că a tras cu pistolul de teamă că băiatul ar da peste cineva cu maşina, potrivit procurorului din Nanterre.

„Nu dau vina pe Poliţie, dau vina pe o singură persoană, pe cea care i-a luat viaţa fiului meu”, a spus mama lui Nahel, Mounia, la postul de televiziune France 5 într-un interviu.

ADVERTISING

Mounia, ca şi alţi activişti, crede că rasa fiului ei a fost un factor în uciderea lui. Presa franceză a relatat că Nahel era de origine algeriană, iar Ministerul de Externe a emis joi o declaraţie prin care transmite condoleanţe familiei lui Nahel, conform CNN.

„A văzut o faţă arabă, un copil mic şi a vrut să-i ia viaţa”, a spus femeia, referindu-se la poliţistul care a tras cu arma.

„Uciderea tinerilor astfel, cât va dura asta? Câte mame vor mai fi ca mine?”

Procurorul Pascal Prache crede că ofiţerul a acţionat ilegal utilizând arma. În prezent, el se confruntă cu o anchetă oficială pentru ucidere voluntară şi a fost plasat în arest preventiv.

Laurent-Franck Lienard, avocatul ofiţerului acuzat, a declarat postului de radio francez RTL că poliţistul a acţionat „în conformitate cu legea”. El a susţinut că urmărirea penală a clientului său a fost „politică” şi a fost folosită ca o modalitate de a calma tensiunile violente.

El a adăugat că clientul său a fost „devastat” de moartea lui Nahel şi nu a vrut să-l omoare.

„A comis o acţiune într-o secundă, într-o fracţiune de secundă. Poate că a făcut o greşeală, justiţia va stabili”, a afirmat Lienard.

Revoltele se mai calmează, dar tot au fost sute de arestări

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a apreciat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost mult mai calmă decât precedenta, în ciuda celor cel puţin 471 de arestări.

Vorbind în timpul unei vizite nocturne la Yvelines, la vest de Paris, Darmanin a remarcat că se constată o „scădere” a violenţelor.

Violenţele au fost de „mult mai mică intensitate” şi noaptea a fost „extrem de calmă” în unele departamente, a afirmat el.

„Republica este cea care va câştiga, nu protestatarii”, a declarat ministrul, deplângând vârsta tânără a multora dintre participanţii la revolte, „copii de 13, 14 ani (…) care, evident, ar fi fost bine să fie acasă, nu să stea pe stradă”.

Ministerul de Interne a anunţat 471 de arestări în noaptea trecută. Peste 900 de persoane fuseseră arestate în noaptea precedentă, deci este o scădere semnificativă.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere, precum şi vehicule blindate.

Iată ce a provocat războiul Poliție vs tineri din Franța: 13 oameni împușcați în timpul controalelor din trafic, într-un singur an


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇