A treia noapte de proteste violente în Franța. Clădiri, mașini și autobuze incendiate, magazine jefuite. Sute de persoane au fost arestate (Video)

A treia noapte de proteste violente în Franța. Clădiri, mașini și autobuze incendiate, magazine jefuite. Sute de persoane au fost arestate (Video)

Emmanuel Macron a convocat o nouă o celulă interministerială de criză, după o a treia noapte de violenţe în Franţa declanșate după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de un poliţist.

667 de persoane au fost arestate în toată Franța până vineri dimineață, au anunțat oficialii, potrivit The Guardian.

Totodată, aproximativ 249 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, dar niciunul nu se află în stare gravă.

40.000 de poliţişti au fost mobilizaţi de autorităţi în întreaga ţară, dintre care 5.000 la Paris.

ADVERTISING

Protestatarii au aruncat cu petarde în polițiști, au incendiat coșuri de gunoi, mașini și autobuze în orașe din întreaga țară.

https://twitter.com/AttentiveCEE/status/1674674750126268416

Au fost atacate și incendiate și clădiri publice, cum ar fi sedii de poliție sau școli. S-au înregistrat proteste violente în Dijon și în mai multe orașe din Burgundia, în centrul Marsiliei, în Lille, Rennes și Lyon.

Protestatarii s-au bătut cu poliția la Paris, au ars pubele și, pentru prima dată, au avut loc jafuri în magazine din centrul capitalei.

https://twitter.com/AttiAtul/status/1674668107380723721

Și în Nanterre, unde locuia băiatul de 17 ani, Nahel, care a fost împușcat de poliție, confruntările cu poliția au continuat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cel puțin trei orașe din jurul Parisului, Clamart, Compiègne și Neuilly-sur-Marne, au fost impuse restricții de circulație toată noaptea, după ce s-au anunțat violențe puternice.

Un avocat al ofițerului acuzat că l-a împușcat pe Nahel a declarat că acesta a prezentat scuze familiei adolescentului.

„Primele cuvinte pe care le-a pronunțat au fost pentru a prezenta scuze. Este devastat. Nu a vrut să îl ucidă”, a declarat Laurent-Franck Lienard, pentru BFMTV.

Lienard a spus că ofițerul a îndreptat arma spre piciorul tânărului, dar a fost lovit și astfel a tras în pieptul său. „Trebuia să fie oprit, dar în mod evident ofițerul nu a vrut să-l omoare”, a explicat el, adăugând că detenția clientului său a fost folosită pentru a încerca să-i calmeze pe oamenii revoltați.

ADVERTISING

Ofițerul în vârstă de 38 de ani a fost plasat joi sub investigație oficială pentru omucidere voluntară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇