Un bărbat a fost împușcat mortal în SUA, în timpul unor ciocniri între manifestanţi împotriva rasismului şi susţinători ai lui Trump

Un bărbat a fost împușcat mortal în SUA, în timpul unor ciocniri între manifestanţi împotriva rasismului şi susţinători ai lui Trump

O persoană a fost ucisă prin împuşcare la Portland, în Oregon, în nord-vestul Statelor Unite, în timpul unor ciocniri între manifestanţi antirasişti şi susţinători ai lui Donald Trump, a anunţat poliţia locală.

Portlandul a fost epicentrul unor manifestaţii regulate împotriva violenţelor poliţiei în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani asfixiat cu genunchiul de către un poliţist alb, în mai, la Minneapolis, relatează AFP.

Aceste manifestaţii s-au relansat după ce alt afroamerican, Jacob Blake, a fost rănit grav la Kenosha, în Wisconsin, unde a fost împuşcat în spate de către un poliţist alb.

ADVERTISING

Presa locală scrie că o ”caravană de mai multe sute de maşini” conduse de către susţinători ai preşedintelui Donald Trump s-a adunat în centrul Portlandului.

ADVERTISING

Poliţia din Portland a semnalat pe Twitter ”violenţe între manifestanţi şi contramanifestanţi” şi a anunţat că ”poliţişti au intervenit şi au procedat în anumite cazuri la arestări”.

Poliţia nu a precizat însă dacă focurile de armă soldate cu o victimă au legătură directă cu manifestaţiile.

ADVERTISING

Incidentul a avut loc sâmbătă, către ora locală 20.45 (duminică, 6.45, ora României) în centrul oraşului, a precizat ulterior poliţia într-un comunicat.

O anchetă cu privire la omor este în curs, a anunţat ea.

Poliţişti ”au auzit tiruri dinspre cartier (…) şi a găsit la faţa locului o victimă împuşcată în piept”, anunţă poliţia în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇