Un bărbat a deschis ieșirile de urgență ale unui avion și a mers pe aripă: Pasagerii îl consideră un erou (Foto & Video)

Un bărbat a deschis ieșirile de urgență ale unui avion și a mers pe aripă: Pasagerii îl consideră un erou (Foto & Video)

Un bărbat a fost arestat în Mexic după ce a deschis ieșirile de urgență ale unui avion aflat pe pistă și a coborât pe o aripă a aeronavei. Pasagerii consideră că a procedat corect și le-a salvat viețile.

Bărbatul a decis să acționeze aşa, după ce cursa Aeromexico care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul din Mexico City a fost ținută timp de mai multe ore pe pistă, în căldură, fără aer condiționat și apă pentru pasageri, relatează BBC.

Conducerea aeroportului internațional din capitala Mexicului a anunțat că niciun pasager nu a avut de suferit din cauza gestului bărbatului, însă acesta a fost reținut de poliție.

ADVERTISING

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul orei locale 11:30, când temperatura aerului era în creștere, la trei ore după ora de decolare programată. Întârzierea a fost cauzată de o problemă tehnică, se arată într-un raport al incidentului. Documentul mai arată că deschiderea ieșirilor de urgență a impus transferarea pasagerilor în alt avion.

Pasagerii furioși au semnat, însă, o declarație comună în care susțin că bărbatul este un erou și are susținerea tuturor.

ADVERTISING

"Toți pasagerii zborului AM 0672 de pe CDMX (Mexico City) către Guatemala declară că bărbatul de la bord care a deschis fereastra de urgență a făcut-o pentru protecția tuturor, cu susținerea tuturor, deoarece întârzierea și lipsa de aer au creat condiții periculoase pentru sănătatea călătorilor", se arată într-o notă semnată de pasageri.

"Ne-a salvat viața", au mai scris aceștia, pe foaia pe care și-au trecut numele și semnătura, distribuită pe rețelele de socializare.

Incidentul survine după ce evenimentele provocate în avioane de pasageri indisciplinați s-au înmulțit. Recent, un pasager care abia se îmbarcase la bordul unui avion al companiei Air Canada pe aeroportul din Toronto a deschis o ușă și a căzut pe pistă. Iar un pasager dintr-un avion TAROM care zbura de la Bruxelles la Bucureşti s-a automutilat cu o lamă după ce echipajul a solicitat intervenţia Poliţiei, întrucât acesta a avut pe toată durata zborului un comportament recalcitrant.

ADVERTISING

Potrivit experților, numărul incidentelor din avioane depășește acum nivelurile de dinaintea pandemiei.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇