Un avion Boeing a rămas fără roata din față când se pregătea de decolare

Un avion Boeing a rămas fără roata din față când se pregătea de decolare

Roata din față a unui avion Boeing 757 al companiei aeriene americane Delta Air Lines s-a desprins și s-a rostogolit în timp ce aeronava se pregătea de decolare în Atlanta.

Incidentul s-a petrecut în weekend, pe aeroportul internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta. Avionul Boeing 757 se alinia pe pistă pentru decolare când roata din față s-a desprins și a început să se rostogolească la vale, relatează The Guardian.

La bord se aflau 184 de pasageri și șase membri ai echipajului și nimeni nu a fost rănit în urma acestui eveniment, a anunțat Administrația Federală a Aviației din Statele Unite (FAA).

Cursa urma să se îndrepte către Bogotá, Colombia, iar pasagerii au fost mutați într-un alt avion al companiei Delta Air Lines, relatează The New York Times.

ADVERTISING

FAA a deschis o anchetă în acest caz.

Incidentul a survenit la doar câteva zile după ce pe 18 ianuarie un avion cargo Boeing 747-8 al companiei aeriene Atlas Air, cu cinci membri ai echipajului la bord, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Miami (MIA), din cauza unei defecţiuni a motorului la scurt timp după decolare. Videoclipuri postate pe rețelele de socializare au surprins flăcări ieşind din aripa stângă a aeronavei în timpul zborului.

Sparks erupt from airplane engine over Miami

SEE IT: Footage captured by a witness on the ground shows a Boeing 747 aircraft traveling out of Miami International Airport seemingly shooting sparks from its engine as it flies.The aircraft landed safely Thursday night “after experiencing an engine malfunction soon after departure," a spokesperson for Atlas Air said in a statement Friday.No one was injured in the incident, according to Atlas Air.https://abcnews.go.com/US/wireStory/cargo-plane-makes-emergency-landing-shortly-after-after-106507413

Publicată de ABC News pe Vineri, 19 ianuarie 2024

Boeing se află sub controlul autorităților federale de reglementare după ce o bucată de fuzelaj s-a desprins în timpul zborului unui Boeing 737-900ER al companiei Alaska Airlines. Nimeni nu a fost grav rănit, dar FAA a reținut la sol avioanele 171 MAX 9 și a recomandat efectuarea unor inspecții și lucrări de remediere.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇