Un avion de luptă a doborât o rachetă trasă de rebelii houthi asupra unui distrugător american

Un avion de luptă a doborât o rachetă trasă de rebelii houthi asupra unui distrugător american

Un avion de luptă al armatei americane a doborât o rachetă de croazieră lansată de rebelii houthi şi care viza un distrugător SUA. Aceasta a fost prima reacție a grupării de când SUA și Marea Britanie i-au atacat bazele din Yemen. Houthi au transmis că cel puțin 5 persoane au murit și mai multe au fost rănite, ca urmare a atacurilor occidentale, și au amenințat că acțiunile “nu vor rămâne fără răspuns și nepedepsite”.

„O rachetă de croazieră anti-navă (a fost) trasă din zone (controlate de) militanţi Houthi susţinuţi de Iran în direcţia USS Laboon„, un distrugător american, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), adăugând că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube.

ADVERTISING

Anterior, duminică, rebelii Houthi s-au plâns că avioanele americane au fost observate zburând în apropierea spaţiului aerian yemenit şi a zonelor de coastă.

Purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a descris activitatea avioanelor "inamice" ca fiind o încălcare flagrantă a suveranităţii naţionale.

Criza de la Marea Roşie a sporit anxietatea cu privire la un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, dincolo de Gaza, pe care Israelul o reduce la ruine în ceea ce spune că este o campanie de anihilare a grupului militant palestinian Hamas, care conduce fâşia şi care, la fel ca Houthi, este sprijinit de Teheran.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇