Un atac cibernetic a compromis datele personale ale clienților TAROM

Un atac cibernetic a compromis datele personale ale clienților TAROM

Datele pasagerilor TAROM au fost furate de hackeri, după ce compania parteneră care asigura comunicațiile – de la check-in și până la îmbarcare – (SITA) a fost ținta unui ”atac cibernetic sofisticat”.

”SITA PSS, partener al TAROM și SkyTeam, a fost ținta unui atac cibernetic sofisticat. Evenimentul a avut loc în 24 februarie 2021 și a afectat datele mai multor utilizatori care au fost stocate pe serverele SITA Passenger Service System”, se arată într-o notificare trimisă marți clienților TAROM.

Printre informațiile furate de infractorii cibernetici se numără date precum nume, adresă, naționalitate, numărul pașaportului, genul, data nașterii, numărul zborului.

ADVERTISING

Compania a fost creată pentru a susține companiile internaționale și chiar este astăzi partenerul celor mai multe companii aeriene din lume.

”Printre parteneri se numără și CNTAR TAROM SA, căreia îi asigură sistemul de procesare al datelor pasagerilor, în concordanță cu regulile impuse de industria aviatică”, spun reprezentanții companiei de stat din România.

”Din momentul în care SITA a aflat despre atacul cibernetic asupra serverelor sale, a acționat imediat.

Investigațiile în această speță sunt în plină desfășurare, iar echipa internă de răspuns la incidente cibernetice lucrează alături de experți în securitate cibernetică din întreaga lume pentru a preveni apariția unor astfel de incidente în viitor”, spun reprezentanții TAROM.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇