Atac al hackerilor la Trenta Pizza. Unele date ale clienților au fost compromise

Atac al hackerilor la Trenta Pizza. Unele date ale clienților au fost compromise

Trenta Pizza a fost victima unui atac cibernetic, compania anunțând că din primele concluzii se pare că parte din datele personale ale clienților au fost compromise.

Potrivit Profit.ro, compania a aflat de incidentul de securitate chiar de la hackerul responsabil de atac, care a anunțat că a furat o cantitate mare de date personale.

În urma unei anchete interne a fost identificată o posibilă vulnerabilitate și a fost rezolvată. Au fost afectate de acest atac următoarele date personale: numele, adresa de livrare, adresa de e-mail, numărul de telefon, produsele comandate, parola și data de naștere dacă aceasta a fost completată în cadrul profilului de client. 

ADVERTISING

Incidentul s-a produs în Olanda, așa că plângerea penală a fost la poliția locală de acolo. Compania și-a informat clienții și îi sfătuiește să își schimbe parola.

”"Stimate client Trenta Pizza, în ciuda tuturor măsurilor noastre de securitate, din păcate, ne-am confruntat, în perioada 01-04.06.2021 cu un atac asupra sistemelor unuia dintre furnizorii noștri ce ne oferă serviciul de găzduire a activității de plasare comenzi. În urma acestui atac, se pare că datele dumneavoastră personale furnizate la plasarea comenzilor au fost afectate. Prin urmare, am decis să vă transmitem această informare.

ADVERTISING

Imediat ce acest incident a fost descoperit au fost implementate măsuri tehnice adecvate pentru ca un incident asemănător să nu se mai repete și orice interacțiune a dumneavoastră cu website-ul nostru, în acest moment, este sigură. La prima accesare a contului dumneavoastră vă recomandăm să vă schimbați parola.

Față de cele de mai sus, vă informăm că puteți solicita schimbarea parolei contului accesând website-ul nostru chiar în acest moment pentru a împiedica să deveniți victima unei încercări de phishing", este mesajul companiei trimis clienților.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇