Ucrainenii au lichidat un "Terminator": Primul blindat antitanc "indestructibil" al Rusiei scos din luptă (Video)

Ucrainenii au lichidat un "Terminator": Primul blindat antitanc "indestructibil" al Rusiei scos din luptă (Video)

Forțele armate ucrainene au distrus un vehicul de sprijin al unităților ruse de tancuri, pe care propaganda de la Moscova îl prezenta ca „invincibil”.

Imaginile filmate de o dronă a Infanteriei Marine a Ucrainei arată un blindat al forțelor ruse care arde. Potrivit armatei ucrainene, vehiculul de sprijin al unităților de tancuri a fost anihilat în apropiere de Kremina, în regiunea Lugansk, relatează Ukrainska Pravda.

"În aceste zile, soldații Brigăzii 81 Aeropurtate și Brigăzii 95 Aeropurtate de Asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus vehiculul de luptă de sprijin al tancurilor 'Terminator'. Apropo, acesta este primul caz de distrugere a transportorului blindat Terminator în Ucraina. O astfel de soartă așteaptă tot ce vine pe pământul nostru și vrea să ne distrugă Independența!", a transmis pe Facebook Comandamentul Trupelor de Asalt Aeropurtate ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISING

Serghei Haidai, guvernatorul administrației militare ucrainene din regiunea Lugansk, a confirmat atacul. "Orcii (rușii - n.red.) s-au lăudat de curând că vehiculul lor de sprijin pentru tancuri cu numele pompos 'Terminator' la principalul lor mijloc de propagandă, televiziunile din Rusia. Atât de multe vorbe frumoase despre un vehicul care e aproape imposibil de distrus… Aproape. (…) Pădurile Kreminnei sunt înfricoșătoare… mai ales pentru adevărata ciumă rusă", a scris acesta pe Telegram.

Forțele ucrainene nu au anunțat data în care au distrus vehiculul rusesc.

În înregistrarea video nu se vede niciun soldat încercând să părăsească vehiculul, după ce a fost distrus și este posibil ca acesta să fi fost abandonat când a avut loc atacul. Pe blindat poate fi observat semnul V care indică faptul că aparținea infanteriei marine ruse, scrie Defense Express.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vehiculul de luptă pentru sprijinul tancurilor "Terminator" (TSFV), fabricat în Rusia, este conceput pentru acțiuni în cadrul grupărilor de tancuri pentru a lovi unitățile antitanc ale inamicului. A fost dezvoltat pe platforma tancului de luptă principal al armatei ruse și are securitatea și mobilitatea acestuia. TSFV este dotat cu patru sisteme de rachete antitanc "Ataka", două tunuri automate de 30 mm, două lansatoare automate de grenade AGS-17D și o mitralieră de 7.62 mm, potrivit Ministerului rus al Apărării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇