Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o „nouă și lungă fază de război”.

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui „să planifice meticulos resursele” și să „evite greșelile” pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o „înfrângere strategică”, conform BBC.

Sosirea de arme străine și "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

ADVERTISING

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

Ziua 79 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el.

"Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes.

ADVERTISING

Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul Apărării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇