Ucraina confirmă indirect că a atacat ținte din Rusia: Karma este nemiloasă!

Ucraina confirmă indirect că a atacat ținte din Rusia: Karma este nemiloasă!

Mikhail Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski și liderul delegației ucrainene în negocierile de pace, a confirmat, indirect, că Ucraina a lansat atacurile asupra mai multor puncte din Rusia.

În ultimele zile, în Belgorod, Voronej și Kursk au fost vizate depozite de arme și combustibil.

„Regiunile Belgorod, Voronej, Kursk încep să experimenteze activ conceptul demilitarizării. Cum să explic? Foarte simplu. Dacă voi decideți să atacați o altă țară, să ucideți tot ce este acolo, să striviți sub tancuri oameni pașnici și vă folosiți de depozitele de la graniță ca să alimentați aceste crime, atunci, mai devreme sau mai târziu, va veni nota de plată.

ADVERTISING

Când Rusia atacă cu o asemenea intensitate, nu poți sta pasiv. Așadar, dezarmarea depozitelor din Belgorod-Voronezh este un proces absolut natural. Karma este nemiloasă”, a scris Podoliak pe rețelele de socializare, potrivit Meduza.io.

El nu a spus direct că Ucraina e în spatele atacurilor, însă insinuările sunt destul de clare în această direcție.

Podoliak consideră că se poate considera că la mijloc poate fi „intervenția divină”, care ar pedepsi astfel „păcătoșii care au ucis în masă ucrainenii din Mariupol în Săptămâna Mare”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 63 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

De la începutul războiului, autoritățile ruse din regiunile situate la granița cu Ucraina, inclusiv din Belgorod, Kursk și Voronej, au raportat mai multe bombardamente, acuzându-i pentru ele pe ucraineni. De la 11 aprilie încoace, nivelul de „alertă teroristă” a fost crescut în aceste regiuni.

La 1 aprilie, un incendiu masiv a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod, rușii acuzând un atac cu rachete al ucrainenilor. Kievul a negat însă atunci informația.

ADVERTISING

Pe 25 aprilie, un alt depozit de petrol a luat foc în Briasnk, fără ca rușii să indice vreo cauză.

În noaptea trecută, 26 spre 27 aprilie, o serie de explozii au zguduit cele trei regiuni de care vorbește consilierul ucrainean.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a spus că din primele informații un incendiu a izbucnit la un depozit de muniție. La rândul lor, autoritățile din Kursk și Voronej au anunțat că au fost activate sistemele de apărare antiaeriană. Guvernatorul din Voronej, Alexander Gusev, a spus că o dronă a fost doborâtă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇