Reacția Guvernului după ce Pravda a susținut că România vrea să atace Transnistria, apoi să anexeze R. Moldova

Reacția Guvernului după ce Pravda a susținut că România vrea să atace Transnistria, apoi să anexeze R. Moldova

Armata României nu are militari în Republica Moldova pentru a participa la exerciții sau alte forme de instruire în comun cu militarii de aici, anunță Guvernul României.

Precizările vin după ce publicația rusă Pravda a susținut că România intenționează să atace Transnistria, apoi să anexeze R. Moldova.

„În perioada curentă, Armata României nu are militari în Republica Moldova pentru a participa la exerciții sau alte forme de instruire în comun cu militari din Republica Moldova.

Ministerul Apărării Naționale face aceste precizări în contextul în care o publicație de limba rusă a publicat informații false potrivit cărora România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, menționând că deja pe teritoriul Republicii Moldova au fost dislocați militari români.

ADVERTISING

Nu există nicio decizie și nu este analizată ipoteza constituirii în România a unor tabere de instrucție pentru militarii ucraineni”, a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Ziua 63 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri că aceste declarații ale Rusiei ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei.

”Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei. Atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei, nu ne afectează.

ADVERTISING

Vedeți că rușii încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”, a subliniat Dîncu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇