Ucraina are un bilanț teribil după 3 luni de război şi Rusia ocupă 20% din suprafața ţării, dar oamenii nu concep să cedeze

Ucraina are un bilanț teribil după 3 luni de război şi Rusia ocupă 20% din suprafața ţării, dar oamenii nu concep să cedeze

La trei luni de la declanșarea invaziei Rusiei, la 24 februarie, Ucraina înregistrează un bilanț greu – mii de soldați și de civili, inclusiv copii, și-au pierdut viața, orașe și sate întregi au fost devastate, iar luptele grele continuă. Și, totuși, oamenii rezistă și nu-și doresc o pace cu orice preț.

The Kyev Independent a publicat luni primele informații despre prețul războiului pe care Ucraina l-a plătit până acum: cel puțin 2.500-3.000 de soldați uciși și aproximativ 10.000 răniți, 3.930 de civili morți și 4.532 răniți, 234 de copii uciși și 13.073 de crime de război anchetate.

ADVERTISING

Bilanțul nu include date din zonele ocupate de Rusia și din cele în care se dau lupte grele.

Procurorul general al Ucrainei a anunțat că 433 de copii au fost răniți de la începerea războiului declanșat de Rusia. Datele sunt estimative și nici aici nu sunt incluse victimele din zonele în care continuă luptele.

Chiar dacă armata ucraineană a reușit să blocheze avansarea trupelor ruse din nord și dinspre sud, aproape un sfert din suprafața țării este ocupată de Rusia. Trupele Moscovei ocupă în prezent 125.000 de metri pătrați din teritoriul Ucrainei, adică 20,7% din suprafața țării, conform Nexta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La 23 februarie, cu o zi înainte de începerea războiului, rușii ocupau 43.300 de kilometri pătrați, adică 7% din teritoriul Ucrainei.

Cu toate acestea, oamenii rezistă cum pot și nu vor ca țara lor să cedeze nici măcar o palmă de pământ pentru a obține pacea. 82% din ucraineni consideră că Ucraina nu ar trebui să cedeze din teritoriul său pentru pace, arată un sondaj realizat de Institutul sociologic Kyiv International.

Doar 10% din subiecți cred că Ucraina ar trebui să facă unele concesii teritoriale pentru a obține pacea și a-și păstra independența.

ADVERTISING

Ziua 90 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇