Ucraina primește ajutor militar din 20 de țări: tancuri, elicoptere, rachete, muniție și tot ce trebuie

Ucraina primește ajutor militar din 20 de țări: tancuri, elicoptere, rachete, muniție și tot ce trebuie

Aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de asistență de securitate pentru Ucraina, luni, în timpul unei întâlniri cu aliații care vizează coordonarea armelor pentru Kiev, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

Printre țările care au anunțat noi ajutoare militare se numără Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia și Polonia, a declarat Austin într-o conferință de presă la încheierea întâlnirii virtuale.

Noile pachete de securitate au inclus „donarea de muniție de artilerie necesară, sisteme de apărare de coastă și tancuri și alte vehicule blindate”, a spus el, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Danemarca a fost de acord să ofere un lansator de rachete antinavă Harpoon și muniție pentru „a ajuta Ucraina să-și apere coasta”, a spus el.

De asemenea, Republica Cehă a fost de acord să trimită „sprijin substanțial” Kievului, inclusiv „o donație recentă de elicoptere de atac, tancuri și sisteme de rachete”, a adăugat el.

Alte țări au prezentat „noi angajamente pentru antrenarea forțelor Ucrainei și susținerea sistemelor sale militare”, a spus el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇