Tulcea: Au fost luați pe sus de viitură cu tot cu mașini. Una s-a răsturnat, alta a ajuns într-un copac (Video)

Tulcea: Au fost luați pe sus de viitură cu tot cu mașini. Una s-a răsturnat, alta a ajuns într-un copac (Video)

O viitură a inundat complet, joi după-amiază, porțiunea din dreptul localității Horia a DN22D Tulcea-Brăila.

Șoferii care se aflau la acel moment pe șosea au fost luați prin surprindere de puhoaiele care au lovit atât de puternic încât au răsturnat unele mașini.

Cei peste 30 de pompieri care au intervenit i-au salvat pe oamenii surprinși de ape, folosind un excavator și legându-se cu frânghie între ei, ca să nu fie luați de torenți. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane, din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puţin mai înaltă, iar a zecea persoană identificată de către echipa de căutare-salvare. Toate persoanele au fost preluate în siguranţă şi duse la primăria din localitate”, a transmis ISU Tulcea, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Locuitorii din zonă au primit avertizare Ro-Alert, fiind sfătuiți să se refugieze din calea apelor.

„Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

În acest moment situația în zona localității Horia se prezintă astfel: Patru persoane au fost evacuate dintr-un...

Publicată de ziaruldetulcea.ro pe Joi, 27 iulie 2023

După zile caniculare, furtunile s-au năpustit asupra României. Vezi care sunt efectele furtunilor de ieri, 26 iulie - 4 morți și 117 copaci prăbușiți. Au fost avariate case, mașini, dar și blocuri. Vremea rea continuă şi azi, iar ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, valabilă joi, până la ora 21.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇