Furtunile de ieri au provocat 4 morți și 117 copaci prăbușiți. Au fost avariate case, mașini, dar și blocuri

Furtunile de ieri au provocat 4 morți și 117 copaci prăbușiți. Au fost avariate case, mașini, dar și blocuri

Furtunile din ţară de până acum s-au soldat cu 4 persoane decedate, pagube în 22 de judeţe şi în Bucureşti, 117 copaci prăbuşiţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri.

În plus, nouă case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul vijeliilor de miercuri.

”53 de localităţi din 22 de judeţe (AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, CT, CV, HR, HD, MM, MS, NT, OT, SM, SB, SV şi TL) şi municipiul Bucureşti au fost afectate, în cursul zilei de ieri, de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

ADVERTISING

Pompierii au depus eforturi pentru degajarea unor elemente de construcţie, 6 stâlpi şi nu mai puţin de 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri. (...) Ca urmare a acestor evenimente, 9 case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate”, conform IGSU.

De asemenea, 4 persoane şi-au pierdut viaţa. Trei dintre acestea au fost lovite de trăsnet în judeţele Botoşani şi Caraş-Severin, în timp ce o altă persoană a decedat ca urmare a căderii unui copac peste autoturismul în care se afla, în judeţul Alba.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, un alt incident a avut loc în judeţul Ilfov, unde un copac prăbuşit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital. 

Vremea rea continuă şi azi, iar ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de ploi torenţiale şi vijelii, valabilă joi, până la ora 21.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇