O rupere de nori a creat o viitură în Reșița. Apa a luat pe sus chiar și mașinile parcate (Video)

O rupere de nori a creat o viitură în Reșița. Apa a luat pe sus chiar și mașinile parcate (Video)

O ploaie torențială a produs o adevărată viitură în Reșița, județul Caraș Severin.

A plouat atât de mult că apele au format un torent care a inundat mai multe străzi și gospodării, luând pe sus chiar și mașinile parcate.

ISU Caraș-Severin a anunțat că au fost chemați și pompierii din turele libere pentru gestionarea situației și se intervine cu toate efectivele disponibile, potrivit Opinia Timișoarei.

Însă sunt probleme nu doar în municipiu, dar și în satele de la periferie.

„În prezent se acționează cu 4 motopompe în următoarele locații: 4 străzi din municipiul Reșița, 3 străzi din cartierul Terova, cartierul Doman, cartierul Secu. Până în prezent nu sunt persoane în pericol”, a transmis ISU Caras-Severin.

ADVERTISING

Pentru mai multe râuri din judeţul Caraș-Severin este încă valabil, până luni seara o avertizare cod portocaliu de inundații.

Viitura pe strada la Resita, inundatii dupa ruperea de nori

Viitura in oras. Dezastru la Resita dupa ploile torentiale. Masini luate de ape. Video#stiri #viitura #inundatie #ploi #RESITA #video

Publicată de Opinia Timisoarei pe Luni, 29 mai 2023

Și Apele Române au făcut o precizare despre amploarea fenomenului de la Reșița, recomandând oamenilor să nu iasă din case sau să circule cu mașinile.

„În cursul zilei de astăzi, la stația hidrometrică Terova, în orașul Reșița, s-au fost înregistrat precipitații cumulate de 70 l/mp din care 48 l/mp timp de 20 minute, în intervalul orar 15-15:20.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma acestor fenomene orajoase, scurgerile pe versanţi de pe strada Kogălniceanu au antrenat câteva autoturisme. De menționat faptul că vorbim despre inundații pluviale, în zona urbană, unde sistemele de canalizare nu pot asigura scurgerea rapidă a apelor.

Fenomenele s-au produs pe torenți necadastrați, dar prin cumularea efectelor ne așteptăm la depășiri de cote pe râul Bârzava conform avertizării hidrologice cod portocaliu emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA). În acest moment, nivelurile apelor sunt în retragere.

ADVERTISING

Recomandăm populației să evite să iasă din case sau să circule cu autoturismele”, au transmis Apele Române .

Ferească Dumnezeu la Reșița

Publicată de Loga N Yonuț pe Luni, 29 mai 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇