Ploile nu se dau duse, dar iunie va fi mai cald decât de obicei - prognoza meteo pe 4 săptămâni

Ploile nu se dau duse, dar iunie va fi mai cald decât de obicei - prognoza meteo pe 4 săptămâni

Ploile nu ne dau pace, meteorologii prognozează un excedent de precipitaţii pentru următoarele 4 săptămâni. În schimb, primele trei săptămâni din luna iunie se anunţă mai calde decât media sezonului.

ANM a emis prognoza pentru perioada 22 mai – 19 iunie. Iat-o detaliat.

Săptămâna 22 – 29 mai 2023

La finalul lunii mai, avem temperaturi normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. În schimb, plouă peste măsură în regiunile sud-estice şi local la munte. Însă în interiorul arcului carpatic, va fi regim deficitar, mai ales în nord şi nord-vest.

ADVERTISING

Săptămâna 29 mai – 5 iunie 2023 (care cuprinde minivacanţa de Rusalii)

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest se apropie de normal. Din nou, cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în regiunile extracarpatice, dar şi deficitară în nord-vest şi centru, iar în rest vor fi în general sunt normale pentru acest interval. 

Săptămâna 5 – 12 iunie 2023

Un pic cam cald rămâne în regiunile nordice şi centrale, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

ADVERTISING

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice şi sud-vestice, dar şi local deficitar în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 12 – 19 iunie 2023

Temperaturile se menţin mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în sud-est, vest şi nord-vest, iar în rest se încadrează în normal.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇