Inundațiile catastrofale din Pakistan au format un lac uriaș, ce se întinde pe 100 de kilometri (Foto)

Inundațiile catastrofale din Pakistan au format un lac uriaș, ce se întinde pe 100 de kilometri (Foto)

Mai multe zone ale Pakistanului se află sub ape, după ce un muson a adus cele mai grave inundații din istoria acestei țări. Inundațiile s-au soldat, de la jumătatea lunii iunie, cu 1.162 de morți și 3.554 de răniți.

Noi imagini din satelit, surprinse pe 28 august de NASA, dezvăluie proporțiile catastrofei. Combinația dintre ploile abundente și apele revărsate ale râului Indus a dus la inundarea unei mari părți a provinciei sudice Sindh, relatează CNN.

Zona largă de culoare albastră din centrul imaginii, cu o lățime de aproximativ 100 de kilometri, este o câmpie care a devenit un lac imens. Imaginea este și mai șocantă prin comparația cu o fotografie a aceluiași loc făcută din satelit în urmă cu un an, la aceeași dată.

Imaginile din satelit obținute de compania Maxar Technologies din alte zone ale Pakistanului arată sate întregi și sute de parcele de teren distruse de inundații.

ADVERTISING

Potrivit Serviciului Meteorologic din Pakistan, musonul din acest an a fost cel mai abundent în precipitații din 1961, când au început să fie înregistrate datele, iar sezonul umed se încheie abia peste o lună.

În provinciile Sindh și Baluchistan ploile au depășit cu 500% nivelul mediu, distrugând sate, ferme și culturi agricole.

Deși se așteaptă ca după sezonul ploios să se instaleze seceta în regiune, experții sunt de părere că va trece mult timp până când apele se vor retrage.

Ministrul Mediului din Pakistan, Sherry Rehman, a declarat că mai multe părți ale țării seamănă cu „un mic ocean". „Când se va termina, am putea avea un sfert sau o treime din țară sub ape", a spus ea.

Ministrul de Externe Bilawal Bhutto Zardari a spus marți pentru CNN că a mers în provincia Sindth pentru a evalua situația la fața locului. „Cu greu am găsit un petic de pământ", a spus acesta, adăugând că 33 de milioane de oameni, „mai mult decât populația Sri Lankăi sau a Australiei", sunt afectați de inundațiile care au atins proporții apocaliptice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇