Toate filialele Partidului Democrat o susțin pe Kamala Harris la președinție (surse). Cea mai mare strângere de fonduri într-o zi

Toate filialele Partidului Democrat o susțin pe Kamala Harris la președinție (surse). Cea mai mare strângere de fonduri într-o zi

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru a fi noul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, în timp ce duminică, după anunțarea retragerii lui Joe Biden, s-a înregistrat cea mai mare colectare de fonduri într-o singură zi.

Cei 50 de președinți ai Partidului Democrat au ţinut o conferinţă telefonică duminică, după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că renunţă să se prezinte la alegerile prezidenţiale în noiembrie.

Există „sprijin deplin" pentru Kamala Harris ca să fie desemnată candidata democraţilor la prezidenţialele americane, scrie Reuters, care citează surse familiare cu situația.

ADVERTISING

„Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul total şi susţinerea pentru Kamala, pentru a fi candidata partidului nostru în acest an", a afirmat Joe Biden pe X după anunţul retragerii sale.

Cea mai mare colectare de fonduri

De asemenea, grupul de acţiune politică care strânge bani pentru politicienii de stânga şi democraţi, ActBlue, a anunţat duminică seară că a înregistrat cea mai mare colectare de fonduri pe o singură zi pentru prezidenţialele americane din 2024, după ce preşedintele Joe Biden s-a retras şi a făcut cunoscut că o sprijină pe vicepreşedinta Kamala Harris, notează AFP.

ADVERTISING

„La orele 21:00 (luni, 01:00 GMT), simpatizanţii de bază au strâns 46,7 milioane de dolari (42,8 milioane de euro) prin intermediul ActBlue, după lansarea candidaturii vicepreşedintei Kamala Harris. Aceasta este cea mai mare strângere de fonduri în decurs de o zi din ciclul 2024", a indicat pe reţeaua socială X grupul ActBlue.

Site-ul de campanie al preşedintelui Joe Biden, care a rămas neschimbat timp de câteva ore după anunţul că renunţă la candidatura sa pentru realegere, trimite acum către o pagină de strângere de fonduri pentru campania Kamalei Harris, subliniind sprijinul lui Biden pentru succesoarea sa, informează AP.

ADVERTISING

URL-ul campaniei lui Harris, care trimite la cel al lui Biden de când a fost numită partenera sa de cursă în 2020, trimite către aceeaşi pagină de strângere de fonduri.

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, afirmând că este cea mai bună decizie pe care o poate lua pentru partid și pentru țară.

La scurt timp după ce și-a anunțat retragerea, Biden şi-a declarat susţinerea pentru ca vicepreședintele Kamala Harris să fie nominalizată de democrați pentru cursa prezidențială din acest an. ”Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump”, le-a transmis el colegilor de partid.

În replică, Harris s-a declarat onorată de sprijinul lui Biden şi convinsă că democraţii îl pot învinge pe Donald Trump. Ea a mai spus că va face tot ce îi stă în putere pentru a-l învinge pe Trump.

În schimb, Donald Trump a reacționat printr-o serie de jigniri la adresa lui Joe Biden și a spus că Kamala Harris va fi mai ușor de învins.

Iată ce urmează acum pentru democrați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇