Sute de oameni s-au strâns în Piața Victoriei, pentru a cere eliberarea ostaticilor luați de Hamas. Au afișat bannere și ursuleți legați la ochi (Foto)

Sute de oameni s-au strâns în Piața Victoriei, pentru a cere eliberarea ostaticilor luați de Hamas. Au afișat bannere și ursuleți legați la ochi (Foto)

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a participa la un miting în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas şi pentru a cere eliberarea ostaticilor răpiţi încă din 7 octombrie.

Cei 500-600 de demonstranţi au avut un afiş mare cu feţele copiilor care sunt ţinuţi ostatici de către gruparea teroristă şi cu mesajul „Bring them home” (Aduceţi-i acasă – n.red.), precum şi mai mulţi ursuleţi albi de pluş legaţi la ochi cu eşarfe negre. Lângă ursuleți au fost puși pantofiori, jucării şi baloane roşii.

ADVERTISING

Mulţi oameni au adus steagul Israelului, cât şi pancarte cu fotografii ale unor persoane ucise sau răpite de către gruparea teroristă.

protest-Israel
protest-Israel-3

Foto: Ambasada Israelului în România

De asemenea, zeci de mii de israelieni s-au adunat, sâmbătă noapte, la Tel Aviv pentru a cere eliberarea compatrioţilor ţinuţi ostatici de terorişti, încă din data de 7 octombrie.

Şi în marile oraşe ale Europei, zeci de mii de susţinători ai palestinienilor au manifestat pentru a cere oprirea bombardamentelor din Fâşia Gaza. În Londra, demonstraţiile de stradă au fost violente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, peste 300.000 de demonstranţi pro-palestinieni au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, iar poliţia a arestat aproape 100 de contra-protestatari de extremă dreapta pentru a-i împiedica să atace mitingul principal, relatează Reuters.

Totodată, aproximativ 21.000 de persoane au participat sâmbătă la un miting pro-palestinian şi la Bruxelles, iar la Paris, deputaţii de stânga s-au numărat printre cei aproximativ 16.000 de protestatari care au mărşăluit cu bannere şi steaguri pro-palestiniene pentru a cere încetarea focului.

ADVERTISING

Unii politicieni francezi de stânga au salutat apelul lansat săptămâna aceasta de preşedintele Emmanuel Macron pentru încetarea focului şi şi-au exprimat opoziţia faţă de campania de bombardamente a Israelului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇