Israelul avertizează Hezbollah: Ce facem în Gaza putem face și în Beirut!

Israelul avertizează Hezbollah: Ce facem în Gaza putem face și în Beirut!

După ce liderul grupării teroriste Hezbollah a ieşit să se laude că foloseşte noi tipuri de arme şi a lovit noi ţinte în Israel, ministrul Apărării de la Tel Aviv a avertizat că cei care vor plăti pentru greşelile Hezbollah vor fi în primul rând cetățenii Libanului.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a avertizat Hezbollah să nu intensifice luptele de-a lungul graniței. „Hezbollah trage Libanul într-un război care ar putea avea loc. Se fac greșeli și… cei care vor plăti prețul sunt în primul rând cetățenii Libanului. Ceea ce facem în Gaza putem face în Beirut”, a adăugat el, citat de The Guardian.

ADVERTISING

"Hezbollahul antrenează Libanul într-un război care ar putea avea loc şi face erori", a mai spus Gallant.

Avertismentul vine după ieşirea şefului Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, care a declarat sâmbătă că gruparea sa armată foloseşte noi tipuri de arme şi a lovit noi ţinte în Israel în ultimele zile.

"A existat o îmbunătăţire cantitativă a numărului de operaţiuni, a dimensiunii şi a numărului de ţinte, precum şi o creştere a tipului de arme", a spus Nasrallah, într-un discurs televizat.

ADVERTISING

El a anunţat că Hezbollah a folosit o rachetă cunoscută sub numele de Burkan, descriind încărcătura explozivă a acesteia ca fiind între 300 şi 500 de kilograme, şi a confirmat că grupul a folosit pentru prima dată drone cu explozibil.

Grupul a lovit, de asemenea, pentru prima dată oraşul Kiryat Shmona din nordul Israelului, ca represalii pentru uciderea a trei fete şi a bunicii lor, în Liban, la începutul acestei luni.

"Acest front va rămâne activ", a promis liderul Hezbollah.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇