Israelul ar putea fi prins într-un conflict pe două fronturi - Lupte în nord între forțele Hezbollah din Liban și armata israeliană

Israelul ar putea fi prins într-un conflict pe două fronturi - Lupte în nord între forțele Hezbollah din Liban și armata israeliană

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, spune că situaţia de la frontiera de nord, cu Libanul, este ”foarte tensionată”.

Luptătorii grupării paramilitare libaneze Hezbollah au tras o rachetă antitanc spre trupele israeliene, spune el. „A avut loc o scurtă luptă şi situaţia s-a calmat în cele din urmă. Ulterior, Hezbollah a trimis drone în Israel şi, de asemenea, a tras rachete sol-aer împotriva avioanelor israeliene”, explică acesta.

ADVERTISING

"Aceste două încercări au fost interceptate cu succes de către armata israeliană, dar situaţia de la graniţa de nord rămâne foarte tensionată şi monitorizăm foarte atent activităţile Hezbollah, cu capacităţi suplimentare sporite în nord", a adăugat Jonathan Conricus.

Ulterior, armata israeliană a transmis că a interceptat o celulă teroristă care ar fi vrut să se infiltreze din Liban, membrii acesteia fiind uciși cu drone.

Mesajul Hezbollah a fost că ”urmăreşte mişcările inamicului”, dar și că sunt ”pe deplin pregătiţi” şi că vor lua măsuri ”la momentul potrivit”, a avertizat şeicul Naim Qassem, numărul doi al organizaţiei paramilitare libaneze în faţa a peste o mie de susţinători ai grupării care au manifestat în sprijinul palestinienilor la Beirut.

ADVERTISING

Asta în condițiile în care războiul dintre Israel și gruparea Hamas din Fâșia Gaza continuă, iar armata israeliană pregăteşte o ofensivă terestră şi a ordonat evacuarea a peste un milion de palestinieni din nordul Fâşiei Gaza. Ultimatumul pentru populația din această zonă a fost extins până sâmbătă, la ora locală 16:00, fiind organizate două coridoare de evacuare pentru cei care vor să se îndrepte spre sudul regiunii, în condițiile în care doar câteva zeci de mii de persoane fuseseră evacuate până în cursul dimineții.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇