Suntem în ultima săptămâna în care guvernele pot intra în alianța globală pentru vaccinul anti-COVID. OMS cere urgent mai mulți bani

Suntem în ultima săptămâna în care guvernele pot intra în alianța globală pentru vaccinul anti-COVID. OMS cere urgent mai mulți bani

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că 172 de ţări susţin iniţiativa de acces echitabil la vaccinurile împotriva coronavirusului, cunoscută ca planul COVAX, transmite Reuters.

OMS a adăugat că este nevoie urgentă de mai multe fonduri, iar statele trebuie să înceapă să îşi ia angajamente obligatorii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Iniţial, când va fi disponibilă o cantitate redusă (de vaccinuri - n.red.), este important să furnizăm vaccinul celor expuşi la cele mai mari riscuri din întreaga lume", a declarat presei directorul organizaţiei, Tedros Adhanom Gebreyesus, în declarația săptămânală de presă.

Coordonatorul pentru urgenţe al OMS, Bruce Aylward, a precizat că data-limită pentru exprimarea intenţiei de participare la COVAX este 31 august, confirmările se primesc până în 18 septembrie, iar plăţile iniţiale trebuie făcute până în 9 octombrie.

El a apreciat că "problema critică este să asigurăm o anumită cantitate de vaccin tuturor ţărilor cât mai curând posibil".

https://www.facebook.com/WHO/videos/3245640418849164

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!