Londra cheamă vârstnicii, asiaticii și persoanele de culoare ca voluntari la testarea unui vaccin împotriva Covid

Londra cheamă vârstnicii, asiaticii și persoanele de culoare ca voluntari la testarea unui vaccin împotriva Covid

Marea Britanie a încurajat, luni, persoane în vârstă şi voluntari din grupuri ale minorităţilor asiatice şi de culoare să se înscrie într-un registru pentru testarea unui vaccin împotriva COVID-19, în încercarea de a stimula eforturile pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva bolii care să ofere protecţie şi grupurilor cu risc ridicat.

Niciun vaccin împotriva COVID-19 nu s-a dovedit încă eficient împotriva bolii, însă aproximativ douăzeci se află în prezent în teste în cadrul studiilor clinice, relatează Reuters.

Peste 100.000 de persoane s-au oferit voluntar pentru a lua parte la testarea unui vaccin, a declarat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, însă sunt necesari mai mulţi voluntari pentru a se putea şti dacă vaccinul candidat funcţionează pentru toată lumea.

„Protejarea celor expuşi riscului este singura modalitate prin care vom pune capăt acestei pandemii”, a declarat Kate Bingham, preşedinte al UK Vaccines Taskforce.

„Să aduni 100.000 de voluntari este un început minunat, însă avem nevoie de mult mai multe persoane din medii diferite la care putem apela pentru studii viitoare, dacă vom găsi rapid un vaccin rapid pentru a-i proteja pe cei care au nevoie”, a mai spus ea.

Guvernul britanic a afirmat că doreşte ca persoane cu vârste peste 65 de ani, personal medical şi membri ai minorităţilor asiatice şi de culoare să se înscrie în acest registru pentru testarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Un studiu publicat săptămâna trecută a arătat că grupurile etnice minoritare erau de două până la trei ori mai susceptibile să fi avut COVID-19 în comparaţie cu persoane albe din Anglia.

ADVERTISING

Un număr mai mare de persoane din grupurile minoritare au murit din cauza bolii.

Află mai multe informații despre vaccinurile împotriva Covid:

Rusia anunţă că a produs primele doze din vaccinul său împotriva COVID-19

Cei mai mulți medici ruși spun că nu și-ar injecta vaccinul lui Putin. De ce nu au încredere în Sputnik V

Producerea vaccinului anti Covid este doar primul pas. Cum va ajunge la 7 miliarde de oameni?

Johnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19

ADVERTISING

UE a rezervat până acum 700 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Cel mai recent contract e cu Johnson & Johnson

Citește cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇