Statuile care au stârnit controverse când au fost expuse în Primăria Sector 1 vor fi scoase la licitație

Statuile care au stârnit controverse când au fost expuse în Primăria Sector 1 vor fi scoase la licitație

Cele 15 lucrări realizate de absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, expuse în urmă cu o lună în holul Primăriei Sectorului 1, vor fi scoase la vânzare.

Licitația va avea loc online pe Platforma Artmark Live, pe 20 aprilie, de la ora 18.30, și toate lucrările pornesc de la un preţ de 500 de euro.

"Toate aceste lucrări, nu peste multă vreme, vor conta mult pentru arta contemporană de la noi. Aceşti tineri artişti acţionează într-un mediu cu totul nou faţă de ceea ce ştiam, sunt lipsiţi de complexe şi abordează zone bogate în semnificaţii, dovedind o anume conştiinţă a problemelor lumii contemporane.

ADVERTISING

E un tip de selecţie care a avut în vedere îndepărtarea de ceea ce putem considera un canon al sculpturii. Aceste lucrări au o calitate artistică remarcabilă, spre deosebire de ceea ce au spus unii atunci când expoziţia a fost deschisă.

Cei care vor achiziţiona aceste lucrări devin parte a unui proces istoric, care ţine de istoria artei contemporane", a declarat Călin Stegerean, curatorul expoziţiei de la Primăria Sectorului 1, fostul director al Muzeului Naţional de Artă al României.

Lucrările au stârnit numeroase critici din partea social-democraților, în momentul în care au fost expuse la Primăria Sectorului 1. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea la acea vreme că ”nu știu cât de oportun este să fie femei dezbrăcate în holul unei instituții publice”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În replică, edilul Clotilde Armand a spus că expoziția este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși și că se bucură că poate să sprijine arta tânără.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇