Spaniolii au sărbătorit în stradă anularea restricțiilor de noapte anti-COVID (Video)

Spaniolii au sărbătorit în stradă anularea restricțiilor de noapte anti-COVID (Video)

Sute de spanoli au petrecut până în zorii zilei de duminică, după prima noapte în care a fost anulată restricția ce îi obliga pe oameni să fie în case începând cu ora 23:00.

13 din cele 17 regiuni ale Spaniei au scăpat de carantina de noapte. Plajele din Barcelona și străzile din Madrid au fost pline pe timpul nopții, pentru prima oara în 6 luni, potrivit CNN.

Mulți nici măcar mască nu au mai purtat, nu au respectat distanțarea socială și s-au adunat în grupuri mai mari de 6 persoane.

Hundreds party in Spanish cities, beaches as COVID-19 curfew ends

Spania a fost lovită puternic la începutul pandemiei, iar valul doi a forțat o nouă stare de urgență ce a fost instituită în octombrie anul trecut.

ADVERTISING

Acum, aproape 28% dintre spaniolii adulți au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID. Asta înseamnă că aproximativ 13,2 milioane de oameni au fost vaccinați aici.

Experții în sănătate publică se tem însă că această relaxare va duce la o creștere a îmbolnăvirilor și cer oamenilor să se limiteze pe cât posibil să se întâlnească doar cu familia și prietenii apropiați.

Situația s-ar putea înrăutăți, spun ei, pentru că acum nu mai există măsuri unitare. Fiecare regiune poate impune măsurile anti-COVID pe care le consideră necesare, ceea ce, spun unii experți, dar și lideri ai Opoziției, poate duce la haos legislativ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la începutul pandemiei, în Spania au fost înregistrate peste 3,56 milioane de cazuri de Covid-19 şi aproape 79.000 de decese.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇