Soția ”nașului lui Putin” îi cere lui Boris Johnson să aranjeze un schimb între omul de afaceri și britanici luați prizonieri de Rusia

Soția ”nașului lui Putin” îi cere lui Boris Johnson să aranjeze un schimb între omul de afaceri și britanici luați prizonieri de Rusia

Soția deputatului şi omului de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin arestat recent, i-a cerut premierului britanic Boris Johnson să ajute la aranjarea unui schimb între soțul ei și cetățeni britanici din armata ucraineană luați prizonieri de Rusia.

„Domnule premier, aveți o mare influență asupra președintelui Zelenski. Dacă nu sunteți indiferent față de soarta oamenilor dumneavoastră, ajutați-le familiile și prietenii să-i aibă lângă ei, ajutați-mă să-l aduc pe Viktor”, a spus Oksana Marchenko, potrivit BBC.

ADVERTISING

Recent, BBC a raportat îngrijorările familiei lui Aiden Aslin, după ce presa rusă a anunțat capturarea lui în orașul Mariupol.

Aslin, cu dublă cetățenie, născut în Newark, Nottinghamshire, este unul dintre cetățenii britanici menționați de Oksana Marchenko.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că speră ca Boris Johnson să nu întârzie să răspundă acestui apel.

Și preşedintele Volodimir Zelenski a propus, marţi seară, Moscovei să-l ofere pe Viktor Medvedciuk la schimb cu ucrainenii aflaţi în captivitate în Rusia.

ADVERTISING

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că ”Medvedciuk nu este cetățean rus. Nu are nimic de-a face cu operațiunea militară specială și nu știm dacă vrea să aibă vreo legătură cu asta”.

Viktor Medvedchuk a fost capturat de agenții de securitate ucraineni marți în timp ce se pare că încerca să fugă în Rusia. El se afla în arest la domiciliu pentru suspiciunea de trădare, dar a scăpat când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Al 12-lea cel mai bogat om din Ucraina în 2021, cu 620 de milioane de dolari, conform revistei Forbes, Viktor Medvedciuk este cunoscut pentru legăturile sale cu preşedintele Vladimir Putin, naşul uneia dintre fiicele sale.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇